Politerno > Україна і світ > Наглядова рада НСТУ відсторонила Аласанією

Наглядова рада НСТУ відсторонила Аласанією

  • 31 Січня, 2019
  • 1287 Переглядів
  • 0

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Про це у Facebook повідомила заступниця голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

“Щойно Наглядова рада Суспільного більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти”, – написала вона.

Рішення наглядової ради також підтвердив у Facebook член НСТУ Олексій Панич.

Сам Аласанія не став коментувати рішення Наглядової Ради, додавши, що свою позицію озвучить пізніше.

Народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що ініціатором розриву договору з Аласанією виступив народний депутат від “Радикальної партії” В’ячеслав Козак.

“Запропонував включити до порядку денного і проголосувати в закритому режимі”, – заявив Найєм.

Кілька місяців тому головний редактор програми “Схеми” Наталка Седлецька, заявила, що з ефіру UA:Першого можуть зникнути програми розслідувань “Схеми” та “Наші Гроші”.

Зокрема, через інформацію, що в Адміністрації президента України існує невдоволення тим, що в ефірі Суспільного, яке фінансується з державного бюджету, виходить програма розслідувань “Схеми”.

За її словами, деякі члени наглядової ради НСТУ хочуть порушити питання про вихід в ефір “програм антикорупційних розслідувань стороннього виробництва”.

Також Седлецька заявила, що публічній гострій критиці з боку окремих членів Наглядової ради НСТУ піддавались матеріали, які безпосередньо стосувались президента Петра Порошенка.

До того, ще у 2016 році журналіст Дмитро Гнап та Седлецька заявляли, що на Аласанію чинили тиск із оточення президента через журналістські розслідування про статки Петра Порошенка, які виходили на “UA:Перший” в час його керівництва НТКУ.

Аласанію обрали головою правління НСТУ у квітні 2017 року.

До того він був генеральним директором Національної телекомпанії України, доки у 2016 році не подав у відставку “у зв’язку із катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE