Politerno > Україна і світ > СБУ обіцяє перевірити заяви Мангера про причетність свого співробітника до вбивства Гандзюк

СБУ обіцяє перевірити заяви Мангера про причетність свого співробітника до вбивства Гандзюк

  • 14 Лютого, 2019
  • 1198 Переглядів
  • Comments Off

У СБУ заявили, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер намагається дискредитувати СБУ, стверджуючи, що її співробітник причетний до вбивства активістки.

Водночас в СБУ запевнили, що заяви Мангера будуть ретельно перевірені.

Про це йдеться у повідомленні СБУ у Facebook.

У спецслужбі говорять, що у ході досудового розслідування не було отримано жодних даних про причетність до злочину щодо Гандзюк співробітника СБУ Данила Доценка чи інших його колег. Жодна особа, зокрема і сам Мангер, із заявою про вчинення злочину щодо Гандзюк Доценком чи будь-яким іншим співробітником до СБ України не звертався.

“Разом з тим, вказані вище твердження Мангера будуть ретельно перевірені в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства Гандзюк, у суворій відповідності із вимогами КПК України у визначений чинним законодавством спосіб із додержанням вимог, визначених у ст. 2 КПК”, – зазначили в СБУ.

У спецслужбі пообіцяли перевірити твердження Мангера, зокрема шляхом проведення (у разі задоволення судом відповідних клопотань органу досудового розслідування) судових психологічних експертиз із використанням комп’ютерного поліграфа, у разі отримання відповідної згоди від Мангера та інших осіб, про причетність до злочину яких він вказує.

Як повідомлялось, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Учора суд не дозволив Владиславу Мангеру пройти перевірку на поліграфі.

Під час засідання Мангер звинуватив у вбивстві Гандзюк Службу безпеки.

Читайте також: Влада намагається використати справу Гандзюк для дискредитації Тимошенко – експерт

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE