Politerno > Україна і світ > Мангер звинувачує генерала СБУ в організації нападу на Гандзюк

Мангер звинувачує генерала СБУ в організації нападу на Гандзюк

  • 13 Лютого, 2019
  • 1341 Переглядів
  • Comments Off

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер вважає, що напад на активістку став наслідком протистояння СБУ та поліції на Херсонщині.

Про це він сказав 13 лютого на засіданні суду, який обирає йому запобіжний захід.

Взявши слово, Мангер вкотре заявив, що “не був знайомий із Гандзюк та не мав із нею конфліктів”.

“Мені відомо, що Катерина дійсно співпрацювала зі Службою безпеки та знаходилась у прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка”, – сказав Мангер.

Він стверджує, що Доценко створив на території області декілька кримінальних угруповувань, які займались вирубкою лісу, рекетом та вимаганням та мав через це конфлікт із поліцією.

(Данило Доценко очолював управління СБУ в Херсонській області з 14 лютого по 22 серпня 2017 року. Зараз працює начальником Департаменту захисту національної державності СБУ).

“Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гнадзюк з метою дискредитації органів поліції. Але після того (на що в нас є незаперечні докази) як результатом нападом стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини та використання цієї трагедії в політичних цілях”, – заявив Мангер.

Ще при цьому Мангер стверджує, що Доценко в особистій бесіді з ним “неодноразово повідомляв про свою особисту ненависть до партії “Батьківщина” та Юлії Володимирівни Тимошенко”.

Голова Херсонської облради вказав, що вважає висунуту підозру в організації вбивства активістки “політичним замовленням” та повідомив, що боїться за своє життя.

“Живим я слідству сьогодні не потрібен. Моє фізичне знищення дозволить сьогодні закрити цю справу і знайти.. назвати.. придумати винного. Офіційно заявляю, що не збираюсь закінчувати життя самогубством і якщо зі мною щось станеться, прошу це розглядати як вбивство”, – сказав Мангер.

У середу Шевченківський райсуд Києва продовжує  обирати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру.

Обвинувачення просило робити це в закритому режимі, але захист висловився проти. Сам Мангер попросив, щоб процес був максимально відкритим.

Адвокати заявили низку клопотань – серед них, дозволити внести заставу за Мангера.

Звинувачення не заперечувало проти: долучення довідки ОДА з характеристикою на Мангера; інформації з відкритих джерел про декларацію Мангера; його трудової книжки.

Як відомо, Шевченківський райсуд має обрати запобіжний захід Мангеру. На засіданні 12 лютого адвокати Мангера заявили, що не отримували матеріалів справи й попросили перенести засідання на 13 лютого.

Суд частково задовольнив клопотання й оголошував перерву на 4 години, аби сторона захисту могла ознайомитися з матеріалами справи. 

Як повідомлялось, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Сьогодні суд не дозволив Владиславу Мангеру пройти перевірку на поліграфі.

Читайте також: Влада намагається використати справу Гандзюк для дискредитації Тимошенко – експерт

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE