Politerno > Україна і світ > Депутати “повісили” розслідування щодо розкрадань оборонки на вже існуючу ТСК

Депутати “повісили” розслідування щодо розкрадань оборонки на вже існуючу ТСК

  • 28 Лютого, 2019
  • 1494 Переглядів
  • Comments Off

Верховна Рада України ухвалила проект постанови «Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб». За таке рішення проголосували 229 депутатів.

Постанову №10104 ініціювали глави фракцій “Блок Петра Порошенко” і “Народний фронт” Артур Герасимов і Максим Бурбак.

Нардепи уповноважили ТСК, яка вивчає факти розкрадань з 2004 по 2017 рік, провести розслідування за матеріалами, які були оприлюднені в ЗМІ щодо закупівлі запчастин, комплектуючих і устаткування для підприємств ДК “Укроборонпром”.

Повноваження комісії також будуть поширюватися на правопорушення в оборонній сфері протягом 2018-2019 років.

Крім того, Рада доручила комісії провести публічне засідання спільно з представниками Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони, ДК “Укроборонпром”, щоб розслідувати оприлюднені в ЗМІ факти зловживання в оборонній сфері.

25 лютого журналісти «Bihus.info» опублікували розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського, Ігор. Він нібито був причетним до контрабанди російських деталей для військової техніки. Згідно з розслідуванням, державні оборонні підприємства «Укроборонпрому» купували ці деталі у фірм-«прокладок» за цінами, завищеними в кілька разів.

Читайте також: Тимошенко: Суспільство вимагає імпічменту президента Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE