Politerno > Україна і світ > ЄС, США і МВФ розкритикували усі законопроекти про незаконне збагачення

ЄС, США і МВФ розкритикували усі законопроекти про незаконне збагачення

  • 18 Березня, 2019
  • 2006 Переглядів
  • Comments Off

До Верховної Ради надійшов лист від МВФ, послів США і ЄС із проханням відкласти розгляд законопроектів про незаконне збагачення через їх недосконалість.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін заявив про це на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

“Посол США, місія МВФ та посол Євросоюзу написали лист. Вони просять відкласти розгляд всіх законопроектів, тому що вони недосконалі. “У тому числі і президентський”, – сказав голова парламентського комітету.

Разом з тим, нардеп Мустафа Найєм опублікував зазначений лист, у якому, зокрема, пропонується провести додаткові обговорення документів.

У ньому наголошується, що для того, щоб стати ефективним засобом у боротьбі з корупцією, законопроект про незаконне збагачення має бути розроблений відповідно до міжнародних зобов’язань країни (у тому числі відповідно до Конвенції ООН проти корупції) і відповідно до Конституції України та основних принципів її правової системи.

“Ми відзначаємо, що розроблені законопроекти (у тому числі подані президентом України) не повністю відповідають цій меті і тому повинні бути переглянуті та ретельно обговорені разом з відповідними зацікавленими сторонами”, – сказано у листі.

Зазначається, що всі сторони готові надати будь-яку допомогу і консультації, в тому числі, через своїх експертів і представників при підготовці остаточної редакції законопроекту.

“Потреба в швидкому вирішенні проблеми в антикорупційному законодавстві не повинна забезпечуватися шляхом порушення надійності і конституційності положень статті про незаконне збагачення. Ми також закликаємо українську владу знайти спосіб продовжити роботу над десятками розслідувань, які вже були розпочаті”- йдеться у листі.

Нагадаємо, Конституційний суд України скасував кримінальну статтю про незаконне збагачення. Відтепер Антикорупційний суд не зможе притягнути до відповідальності можновладців за їх електронними деклараціями.

Як заявили у “Батьківщині”, рішення Конституційного суду про визнання неконституційною статтю 368-2 ККУ, що передбачає притягнення до відповідальності за незаконне збагачення, узаконює корупцію в Україні.

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE