Politerno > Україна і світ > Кононенко з’явився на допит в НАБУ (Відео)

Кононенко з’явився на допит в НАБУ (Відео)

  • 25 Квітня, 2019
  • 1228 Переглядів
  • Comments Off

Друг президента Петра Порошенка і заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко прибув на допит у НАБУ, щоб дати покази у зв’язку з розслідуванням щодо масштабної енергетичної афери.

Про це 25 квітня з-під будівлі НАБУ повідомляє “Радіо Свобода“.

Відзначається, що Кононенко прибув до бюро без адвокатів.

Він не відповів на питання, чи впізнав на аудіозаписах, оприлюднених “Схемами” в розслідуванні “П. дав. добро“, свій голос.

“Я зараз запрошений на співбесіду”, – заявив Кононенко перед допитом і пообіцяв дати коментар після його завершення.

Водночас, вийшовши із НАБУ, Кононенко відмовився коментувати ситуацію і порадив звернутися до його прес-служби.

Нагадаємо, 11 квітня Національне антикорупційне бюро викликало на допит соратника президента і заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка та бізнесменів Григорія й Ігоря Суркісів, дата допиту не уточнювалась.

Раныше редакція “Схем” отримала записи розмов весни-літа 2015 року, на яких бізнесмен та екс-голова правління компанії “Енергомережа” Дмитра Крючкова, якого НАБУ розшукує тепер за виведення сотень мільйонів гривень із “Запоріжжяобленерго”, обговорює схему.

Після виходу розслідування «Схем» депутат Ігор Кононенко заявив, що готує позов на Радіо Свобода до закордонного суду.

У свою чергу, журналісти проекту зазначають, що не бояться суду, бо ретельно перевірили наведені у своєму розслідуванні відомості. Також редакція повідомляє, що на запит Національного антикорупційного бюро вже передала детективам записи розмов Дмитра Крючкова з Ігорем Кононенком та братами Суркісами.

У своєму листі з німецької в’язниці розслідувачам програми “Схеми” підозрюваний у розкраданні коштів екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков підтвердив, що найближче оточення президента Петра Порошенка курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів «Запоріжжяобленерго», у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову. За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE