Politerno > Україна і світ > Кононенко готує позов проти “Радіо Свобода” через розслідування про афери в енергетиці

Кононенко готує позов проти “Радіо Свобода” через розслідування про афери в енергетиці

  • 29 Березня, 2019
  • 1698 Переглядів
  • Comments Off

У президента Петра Порошенка розслідування програми “Схеми” назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на “Радіо Свобода”.

Про це сказав спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у п’ятницю, де також були присутні адвокат Грем Аткінс та перекладач.

“Ми цінуємо роботу журналістів, особливо журналістів-розслідувачів, але ми не вважаємо себе клінічними ідіотами, коли за два дні до виборів з’являються подібні розслідування, що не є якоюсь випадковістю або збігом обставин”, – заявив Медведєв.

За його словами, розслідування програми “Схеми”, опубліковане напередодні – це брудна передвиборча технологія і “чорний” піар, як “всі розслідування останніх часів”.

“Особливо, коли за розслідування видається банальний злив інформації від одного із правоохоронних органів. Та ще і щодо несвіжої, кількарічної давнини справи. Наскільки я знаю, на сленгу правоохоронних органів такі справи називаються “висяками””, – зазначив представник штабу.

Медведєв повідомив, що найближчий соратник Порошенка Ігор Кононенко, якого згадували у розслідуванні, має намір подати позов до суду на “Радіо Свобода”

“Він вважає поширену інформацію недостовірною, а також виготовленою з грубим порушенням журналістських стандартів. Відповідно він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на “Радіо Свобода”, – розповів радник президента.

“Хотів би наголосити, що цей позов буде не до українського суду, а до закордонного суду. І, наскільки мені відомо, Кононенко мав певну розмову з Гремом Аткінсом і Грем погодився представляти його інтереси і організації цього судового позову”, – додав він.

У свою чергу британский адвокат, який також був присутній на брифінгу, підтвердив, що мав розмову з Кононенком і погодився представляти його інтереси.

Він зазначив, що має багато досвіду у сфері звинувачень у дезінформації у політичних справах і планує зібрати потужну команду юристів у Великій Британії  для того, щоб відновити репутацію Кононенка у цій справі.

Нагадаємо, 28 березня журналісти програми “Схеми” опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.

Підозрюваний у розкраданні коштів в енергетиці екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков стверджує, що найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

Читайте також: СКАНДАЛ: ГПУ повідомила про підозри оточенню Порошенка, а згодом виступила їх адвокатами

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE