Politerno > Україна і світ > Фігурант розслідування “Схем” каже, що 50-75% віддавав людині Порошенка

Фігурант розслідування “Схем” каже, що 50-75% віддавав людині Порошенка

  • 29 Березня, 2019
  • 1493 Переглядів
  • Comments Off

Найближче оточення президента Петра Порошенка курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

Про це йдеться в листі підозрюваного у розкраданні коштів екс-депутата і бізнесмена Дмитра Крючкова, який він написав розслідувачам програми “Схеми” з німецької в’язниці, де він перебуває під екстрадиційним арештом.

За даними Національного антикорупційного бюро, Крючков з іншими особами через компанію “Енергомережа” розкрадали кошти “Запоріжжяобленерго”, понад 60 відсотків акцій якого належать державі. Слідство вважає, що це призвело до збитків державі у 1,4 млрд грн.

Як стверджують журналісти, до оборудок був особисто причетний колишній бізнес-партнер президента та перший заступник голови парламентської фракції “БПП” Ігор Кононенко. Він, ймовірно, представляв інтереси Порошенка.

“Кононенко виконував ту частину домовленостей, яка була зоною відповідальності сторони Порошенко-Кононенко… Вони, згідно з домовленостями, отримали від 50% до 75% доходів від бізнесу, який був предметом домовленостей”, – відповів журналістам підозрюваний Крючков.

За його словами, “домовленості” з Порошенком і Кононенком стосувались різноманітних енергетичних компаній, зокрема, обласних енергопостачальних (Харкова, Миколаїва, Запоріжжя, Черкас, Хмельницька), Одеського припортового заводу, Миколаївської та інших теплоелектроцентралей.

“Не розглядайте Кононенка як самостійну “бізнес-одиницю”. Він ухвалює тільки локальні рішення, але до принципових домовленостей він не допущений…. Основним реципієнтом (отримувачем) доходів, безумовно, є Порошенко”, – йдеться у листі Крючкова.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” оприлюднили розслідування про причетність оточення Порошенка до афер в енергетиці.

Журналісти опублікували записи телефонних розмов, де люди, чиї голоси схожі на голоси Крючкова та Кононенка, а також братів-бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів та інших осіб, обговорюють спільні інтереси в енергетичному бізнесі та оборудки з обленерго.

У президента Петра Порошенка розслідування програми “Схеми” назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на “Радіо Свобода”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE