Politerno > Україна і світ > Юнкер не вбачає істотної різниці між Порошенком і Зеленським, якщо йдеться про РФ

Юнкер не вбачає істотної різниці між Порошенком і Зеленським, якщо йдеться про РФ

  • 29 Квітня, 2019
  • 1183 Переглядів
  • Comments Off

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер не бачить принципової різниці між чинним президентом України Петром Порошенком і обраним президентом Володимиром Зеленським, якщо йдеться про Росію.

Як повідомляє ЄП, про це він заявив в інтерв’ю Rzeczpospolita

“Я дуже уважно слухав заяви обраного президента і не знайшов жодної істотної різниці між ним і Порошенком, якщо йдеться про Росію. Факт, що він прагне завершити війну на сході України, Москві не допомагає” – заявив Юнкер.

При цьому він не став висловлювати якихось оцінок майбутнього президента.

“Побачимо. Ми і надалі будемо підтримувати Україну. Я завжди у контактах з українцями підкреслюю, що боротьба з корупцією повинна бути підсилена” – наголосив президент Єврокомісії.

“Жодна інша держава за межами ЄС не отримувала від нас такої великої допомоги! Українці провели засадничі, складні реформи. Але обраний президент не проти європейської інтеграції України” – зазначив Юнкер, відповідаючи на питання, чи став результат виборів в Україні успіхом Росії.

Нагадаємо, переможець президентських виборів України Володимир Зеленський у відповідь на заяви Володимира Путіна щодо планів РФ про видачу російських паспортів громадянам України заявив, що Росії не варто говорити з Україною мовою загроз, військового та економічного тиску.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що підтримує прямий діалог лідера президентських перегонів в Україні Володимира Зеленського та президента Росії Владіміра Путіна.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE