Politerno > Україна і світ > У Мінську розглянуть ініціативу Кучми зняти блокаду з ОРДЛО – обіцяють звільнення полонених

У Мінську розглянуть ініціативу Кучми зняти блокаду з ОРДЛО – обіцяють звільнення полонених

  • 5 Червня, 2019
  • 1578 Переглядів
  • Comments Off

Питання обміну військовополонених, у тому числі звільнення українських моряків з-під арешту в РФ, “почнуть вирішуватися”.

Про це екс-президент України Леонід Кучма повідомив після зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

Кучма заявив, що всі сторони переговорів зацікавлені в прийнятті спільного рішення, і запевнив, що питання звільнення українських моряків, які перебувають під арештом в РФ, зрушиться з місця.

“Що стосується обміну військовополонених або незаконно утримуваних – я не можу сказати, що завтра буде принципове рішення, але я чітко знаю, що питання, скільки на скільки і так далі, почнуть вирішуватися”, – запевнив Кучма.

Також стало відомо, що Тристороння контактна група з питань урегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні обговорить пропозицію екс-президента Леоніда Кучми зняти економічну блокаду з окупованих території Донецької та Луганської областей.

Про це у середу повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Пропозиція надійшла від пана Кучми (представника України в ТКГ – ред.), і це підтримали учасники з ОРЛО і ОРДО. Це буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу”, – сказав Зайдік журналістам у середу в Мінську.

За словами спецпредставника, зняття блокади могло б стати “великим проривом”.

При цьому Зайдік зауважив, що впровадження проти ОРДЛО блокади навесні 2017 року стало тим фактором, який сприяв “розриву сторін”.

Як повідомляє BBC Україна, на думку представника Росії в контактній групі Бориса Гризлова, сторони домовилися стосовно нової угоди про припинення вогню і терміни розведення сил у Станиці Луганській. Документ планують підписати 19 червня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повернув до переговорів у Мінському форматі другого президента України Леоніда Кучму.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE