Politerno > Україна і світ > Соціологи показали новий рейтинг партій

Соціологи показали новий рейтинг партій

  • 10 Червня, 2019
  • 1466 Переглядів
  • Comments Off

На позачергових виборах до парламенту мають шанс потрапити п’ять партій: “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина” та “Голос”.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології за період з 26 травня по 7 червня.

Так, за президентську партію “Слуга народу” готові проголосувати 48,5%опитаних українців, які визначились з вибором.

Ще 11,8% респондентів висловили бажання проголосувати за політсилу “Опозиційна платформа – “За Життя”, 8,1% – за партію “Блок Петра Порошенка “Солідарність” (“Європейська солідарність” – ред), 7,8% – за партію “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” та  5,6% – за партію “Голос”.

Серед партій, які поки не долають необхідний 5% бар’єр опинилися “Сила і честь”, за яку готові проголосувати  3,8% респондентів, Радикальна партія Олега Ляшка – 2,9%, ВО “Свобода” – 1,9% та “Громадянська позиція” – 1,8%.

За інші вісім партій висловили бажання проголосувати менше ніж 1% виборців.

Зокрема, за партію “Опозиційний блок” – 0,9%, “Наші” – 0,7%, “Відродження” – 0,6%, “Обєднання “Самопоміч” – 0,6%, “Українська стратегія” – 0,5%, “Національний корпус” – 0,4%.

За інші партії готові проголосувати загалом  3,6%.

Повідомляється, що опитування було проведене методом особистого інтерв’ю.

Було опитано 2021 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Читайте також: “Батьківщина” представила першу п’ятірку і готова до коаліції з Зеленським

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE