Politerno > Україна і світ > Зеленський виступив з промовою у Конституційному суді і залишив залу

Зеленський виступив з промовою у Конституційному суді і залишив залу

  • 11 Червня, 2019
  • 1780 Переглядів
  • Comments Off

Конституційний суд почав відкриту частину розгляду справи щодо конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради 8 скликання.

Розгляд у справі №1-152,2019 веде голова суду Наталя Шаптала, суддя-доповідач – Віктор Кривенко.

Шаптала повідомила, що на засіданні присутні 17 суддів КС, кворум є.

Президент Володимир Зеленський бере участь у судовому засіданні, додала вона.

Також присутні народні депутати, які є позивачами.

Відкрита частина фіксується за допомогою техзасобів, на сайті КС ведеться трансляція.

Трохи згодом президент Володимир Зеленський виступив із промовою, під час якої заявив, що його юридична позиція беззаперечна і бездоганна.

У своїй промові Зеленський наголосив, що вперше президент прийшов до Конституційного суду, а не викликає суддів до себе і це свідчить про його повагу до них і закону.

“Не мені розповідати вам, що таке дух і буква закону. Я впевнений, що рішення про розпуск Верховної Ради відповідає обом цим критеріям”, – заявив глава держави.

За його словами, про відповідність “духу закону” свідчить багато факторів. Зокрема, громадяни України не вірять Раді і аплодують рішенню про розпуск Ради.

“І зараз суспільство дуже уважно слідкує за цією справою. Ви точно всі про це знаєте. І, думаю, ухвалите справедливе рішення, за яке нам не буде соромно і перед своїм народом, і перед всією Україною, і перед нашими дітьми”, – сказав Зеленський.

Він додав, що його юридична позиція “беззаперечна і бездоганна”, що має довести його представник у КС.

Після цього Зеленський заявив, що покидає залу Конституційного суду, щоб ніхто не казав, що рішення було ухвалено під тиском.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

23 травня фракція “Народний фронт” підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE