Politerno > Україна і світ > “Народний фронт” підписав подання до КС щодо скасування указу Зеленського

“Народний фронт” підписав подання до КС щодо скасування указу Зеленського

  • 23 Травня, 2019
  • 7625 Переглядів
  • Comments Off

Фракція “Народний фронт” підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів.

Про це 23 травня повідомляється на сайті партії.

“Народний фронт” закликає народних депутатів всіх фракцій Верховної Ради невідкладно долучитися до підписання подання до Конституційного cуду щодо відповідності указу президента “Про дострокове припинення повноважень ВРУ та призначення позачергових виборів” від 21 травня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що депутати фракції “Народний фронт” вже поставили свої підписи.

“Підписання цього подання є політичним і громадянським обов’язком кожного члена парламенту, оскільки мова йде про факт порушення Конституції найвищою посадовою особою держави – президентом”, – заявили в НФ.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що народні депутати планують подати звернення в Конституційний суд щодо указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів і він також підтримує цю ініціативу.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE