Politerno > Україна і світ > Представник Зеленського у Раді припускає повторні консультації

Представник Зеленського у Раді припускає повторні консультації

  • 22 Травня, 2019
  • 1408 Переглядів
  • Comments Off

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським.

У кулуарах парламенту він сказав журналістам, що перші два законопроекти щодо виборів – це був крок Зеленського назустріч і спроба “витягнути Україну з мажоритарного підходу”, хоч і не найкраща.

“Ми за Виборчий кодекс, ми за відкриті списки”, – сказав він і додав, що “великого бажання” ухвалити виборчий кодекс не побачили.

“Я сподіваюся, що ще є час для того, щоб ми спробували з Верховною Радою поспілкуватися і запропонувати громадянам нову якість політики…”, – сказав Стефанчук.

“Вчора під час спілкування було досягнуто саме такого компромісу, який сьогодні був внесений у залу. Компромісу не дотрималися”, – заявив він.

“Я думаю, що буде ще проведено окремі консультації чи переговори, але сьогодні ми стали свідками того, що поки розмова нам не вдається”, – сказав представник президента у парламенті.

Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства.

Законопроект Володимира Зеленського №10319 пропонує проводити вибори за пропорційною виборчою системою із закритими партійними списками і знизити прохідний бар’єр до парламенту до 3%.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE