Politerno > Україна і світ > Зеленський і Аваков відкрили в Маріуполі центр розмінування

Зеленський і Аваков відкрили в Маріуполі центр розмінування

  • 15 Червня, 2019
  • 1476 Переглядів
  • Comments Off

У суботу, 15 червня, президент Володимир Зеленський та очільник МВС Арсен Аваков відкрили центр ДСНС для комплексних завдань на морі та суходолі з піротехнічних робіт й підводного розмінування.

“Я хочу привітати всю Україну з відкриттям центру розмінування. Ми всі бажаємо, щоб ця війна закінчилася. А на вас лежить величезна відповідальність — розмінувати тисячі гектарів звільненої території України. Ми дякуємо вам за те, що ви захищаєте нашу державу”, – цитує Зеленського сайт МВС.

У свою чергу, Аваков зазначив, що невдовзі Донеччина буде посилена й вертолітним загоном.

Повідомляється, що центр реконструювали та обладнали всім необхідним устаткуванням. Наразі бойове чергування несуть 47 рятувальників-піротехніків.

Пізніше прес-служба президента повідомила, що під час робочої поїздки до Маріуполя Зеленський також ознайомився, як відбувається підводне розмінування в акваторії Азовського моря.

“На палубі судна “Капітан Чусов” Глава держави подивився показові заняття морських підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, саперів, водолазів підводного розмінування”, – йдеться в повідомленні.

Підрозділи відпрацювали навчання з затримання судна-порушника із застосовуванням вертольота Нацгвардії, кораблів морської охорони. Також підрозділи здійснили безпарашутне десантування в Азовське море.

Читайте також: Зеленський влаштував у мережі “вибори” керівника Львівської ОДА

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE