Politerno > Тернопільщина > Хто позбавить Олега Барну депутатського мандату? Список кандидатів 167-го виборчого округу

Хто позбавить Олега Барну депутатського мандату? Список кандидатів 167-го виборчого округу

  • 15 Червня, 2019
  • 11012 Переглядів
  • Comments Off

Виборчий округ №167 уже цікавий тим, чи збереже мандат народного депутата Олег Барна. Він добре запам’ятався українцям винесенням з трибуни парламенту тодішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Та й загалом від округу з центром в Чорткові балотуються в нардепи декілька осіб, імена яких добре відомі на теренах Тернопільщини. Більшість з них має досвід виборчих процесів.

Цей округ включає місто Чортків, Борщівський, Заліщицький, Чортківський райони. Кількість виборчих дільниць – 211. Орієнтовна кількість виборців – 143,9 тис.

Отже, перелік кандидатів і короткі про них довідки.

Олег Барна – народний депутат України. Висунутий партією Петра Порошенка «Європейська солідарність». Старший брат Степана Барни, який балотується по 163 окрузі (м. Тернопіль)

Біографія Олега Барни багата на події. Педагог, активний громадський діяч Чортківського району в 90-х. Зокрема, в 1996-1999 роках організовував страйки вчителів через невиплати зарплати. Ще тоді виник перший намір стати нардепом по мажоритарці Чорткова (1998 рік). Але він зняв свою кандидатуру на користь Сергія Жижка – одного зі співзасновників Конгресу Українських Націоналістів та тогочасних лідерів цієї партії.

У 2001 – 2002, коли тривав наступний виборчий процес до парламенту, очолював окружний штаб Блоку Юлії Тимошенко.

З 2002 по 2010 роки – дві каденції на посаді сільського голови села Нагірянка Чортківського району. Опісля повертається до вчителювання у Білобожницьку сільську школу.

Піднявся по соціальному ліфті в 2014 році. До парламентських виборів пішов служити на Схід України у складі 128-ї бригади. А восени подав свою кандидатуру в парламент від мажоритарки-167. Своїх опонентів по окрузі переміг з результатом 28,5% голосів виборців.

Крім виносу з трибуни прем’єр-міністра, мав ще ряд інцидентів. Восени 2015-го шарпався у студії телеканалу NewsOne з нардепом Юрієм Чижмарем. У липні 2017-го представники громадської організації ВО «Автомайдан» закидали його яйцями неподалік будівлі парламенту. По цій справі суди не завершені.

Восени 2018-го мав конфлікт з журналістами телеканалу «1+1». Колектив програми «Гроші», проводячи журналістський експеримент, від імені нардепа Ігоря Кононенка запропонували Олегу Барні гроші в обмін на правильне голосування у ВР. Той начебто погодився. У медіа цей експеримент пройшовся резонансом.

Згодом, журналіста програми «Гроші» Ігоря Колтунова обматюкав на камеру у стінах парламенту.

На початку грудня 2018-го знову опиняється в центрі скандалу. Під час ефіру парламентського телеканалу «Рада»  він побився  з іншим нардепом, «свободівцем», Юрієм Левченком.

І останній, кого шарпав Олег Барна, був представник команди кандидата в президенти Зеленського Святослав Юраш. Це відбулося після першого туру виборів у коридорах студії телеканалу ZIK.

Народився він в селі Нагірянка Чортківського району. Вік 52 роки.

Алла Квач – голова Заліщицької міської ради. Висунута кандидатом на вибори від партії Святослава Вакарчука «Голос».

Мати бійця батальйону територіальної оборони «Айдар» Ореста Квача, який загинув в боях за місто Лутугине Луганської області 27 липня 2014 року. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

За фахом Алла Квач – лікар-стоматолог. Працювала лікарем-стоматологом у лікарській амбулаторії села Торське, потім – у стоматологічному відділенні Заліщицької ЦРЛ.

З 1999 р. вела приватну практику стоматолога.

У 2015-му мешканці районного центру її обрали міським головою. На посаді активно брала участь у громадській взаємодії великої кількості організацій, які протистояли намірам влади забудувати ріку Дністер каскадом гідроелектростанцій.

Народилася у місті Заліщики. Вік – 53 роки.

Андрій Махніцький – ймовірно безробітний. Однак, активний в Радикальній партії Олега Ляшка. Висунутий на вибори по окрузі №167 від РПЛ.

Згідно аналітики громадського руху ЧЕСНО, Андрій Махніцький став довіреною особою Ляшка у Святошинському районі (округ №218). Він очолює ГО “Біличанський рибалка”. Як повідомляли місцеві ЗМІ, ця громадська організація намагалася захопити озеро на Святошині. За твердженням самого Махніцького, вони нібито рятували водойму від “рейдерського захоплення” людьми екс-регіонала Миколи Скорика.


2015 року кандидат невдало висувався до Київської міської ради від “Радикальної партії”. Тоді в бюлетені зазначалося, що Махніцький є безробітним і мешкає в Тернопільській області. На виборах 2014 року він був довіреною особою кандидата від “РПЛ” Володимира Бережного, котрий раніше балотувався до парламенту від ВО “Центр”.

Місце проживання: село Іване-Пусте Борщівського району. Вік – 33 роки.

Тарас Навольський – директор приватного підприємства «Трітон», основний вид діяльності якого – вантажний річковий транспорт. Висунутий політичною партією «Об’єднання «Самопоміч».

У 2015-му балотувався за списками цієї ж політичної сили в Тернопільську обласну раду. Однак, з результатом 13,5% голосів виборців 16-го округу (Заліщицький район) в облраду не пройшов.

Зараз він також очолює Заліщицьку районну організацію партії «Об’єднання «Самопоміч».

Проживає в місті Заліщики. Вік – 30 років.

Роман Пахолок – директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського. Висунутий політичною партією ВО «Батьківщина».

За освітою педагог-філолог (група романо-германських мов). Досвід роботи якраз пов’язаний з викладацькою роботою. Є мистецьким керівником художніх колективів коледжу.

Як політик, балотувався в 2015 році на посаду міського голови Чорткова. Висунутий в кандидатство партією ВО «Свобода», хоча був безпартійним. За результатами виборів посів друге місце після Володимира Шматька, який тепер теж балотується в народні депутати по цьому ж окрузі.

Народився в селі Могильниця Теребовлянського району. Вік – 62 роки.

Олег Сиротюк – голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода», депутат Тернопільської обласної ради. Висунутий кандидатом на округ на об’єднавчому з’їзді ВО “Свобода”, Національного Корпусу, Правого Сектору, Української Добровольчої Армії, ОУН та Конгресу Українських Націоналістів.

Народним депутатом Олег Сиротюк вже був. У парламент потрапив за списком «Свободи» в 2012-му році. Як нардеп, перебував на посаді заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

З березня по листопад 2014 року обіймав посаду голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

У 2014-році на тодішніх позачергових виборах ВО «Свобода» парламентський 5-відсотковий бар’єр не пройшла, набравши 4,7% голосів виборців по Україні. Тож керівники ОДА та РДА від «Свободи» написали заяви на звільнення.

Народився в Тернополі. Вік – 41 рік.

Володимир Шматько – міський голова Чорткова. Висунутий політичною партією «Сила людей».  

Як політик зростав від 20 років. У 2006-му став депутатом Чортківської районної ради і був радником голови райради.

У 2010-му обраний сільським головою села Біла Чортківського району.

2014-2015 р. – відразу з крісла сільського голови мобілізований на службу в Збройні сили України. Служив, як і Олег Барна, в 128-гірсько-піхотній бригаді.

Після повернення з війська, будучи ще сільським головою Білої, балотувався від «Сили людей» на голову Чорткова. І, як зазначалася вище, переміг на виборах вже теперішнього «суперника» Романа Пахолока.  

Народився в селі Біла Чортківського району. Вік – 33 роки.

Кандидатура ЗЕ. Ще в жодному з округів Тернопільщини партія «Слуга народу» офіційно не назвала  кандидата-висуванця. В тому числі, невідомо, хто зі «слуг» змагатиметься за мандат з Олегом Барною по 167 окрузі

Свій партійний з’їзд за участі президента Володимира Зеленського «слуги народу» провели 9-го червня. За цей час вони офіційно назвали прізвища 201 кандидата-«списочника» та 10 мажоритарників.

Хоча опісля з’їзду лідер «Слуги народу» Дмитро Разумков заявив, що  партія має намір висунути 199 кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах.

Згідно Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019, який затверджений ЦВК, остання дата подання документів для реєстрації кандидатів у депутати від партій та самовисуванців – 20 червня.

Назар Наджога

Читайте також по темі: 
Стало відомо, хто боротиметься за депутатський мандат на 163 окрузі в Тернополі

Мажоритарка номер 164: хто бажає стати нардепом від північно-східних районів Тернопільщини

Зборівська “битва” п’яти кандидатів: хто змагатиметься на електоральному полі по 165-му окрузі

Знайомимось з кандидатами-мажоритарниками 166 округу

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE