Politerno > Тернопільщина > Знайомимось з кандидатами-мажоритарниками 166 округу

Знайомимось з кандидатами-мажоритарниками 166 округу

  • 14 Червня, 2019
  • 8396 Переглядів
  • Comments Off

Виборчий округ №166 з центром в місті Теребовля – так би мовити округ нардепа Миколи Люшняка. На попередніх виборах-2014 він переміг 9 суперників. Основний з них – Михайло Апостол.

На цих виборах радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не балотується. Натомість агітаційні матеріали за Миколу Люшняка уже розклеєні на окрузі, хоча офіційно його кандидатуру ЦВК ще не зареєструвала.

На момент написання статті ще жоден з бажаючих в нардепи по Теребовлянському окрузі не є в переліку офіційних кандидатів до парламанту.

Втім, згідно анонсів від політичних партій, декілька з них відомі. Нижче про них короткі біографічні довідки.

Цей округ включає Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський райони. Кількість виборчих дільниць – 271, орієнтовна кількість виборців – 161,5 тис.

Отже, кандидати-мажоритарники, які робитимуть погоду під час парламентських виборів.

Володимир Бліхар – приватний підприємець, згідно даних з електронних декларацій, найбагатший депутат Тернопільської міської ради. Висунутий кандидатом на округ політичною партією ВО “Батьківщина”.

У міську раду потрапив депутатом, будучи першим у списку партії “Громадський рух “Народний контроль”. Тоді ж пробував себе на виборах міського голови обласного центру. Набрав 5,8% голосів тернополян.

Його батько Василь Бліхар відомий та впливовий у Тернополі медик. Очолює обласну Університетську лікарню. Молодший Бліхар теж здобув медичну освіту, однак з 2003 року займається підприємницькою діяльністю.

У 2008 році започаткував виробництво металопластикових конструкцій, які відомі в Україні своєю торговою маркою “Viknar’off”. У 2017-му Володимир Бліхар продав цей бізнес тернопільському забудівнику Василю Лилу.

Народився в місті Львові. Вік 40 років.

Степан Брацюнь – голова партії Конгрес Українських Націоналістів. Висунутий кандидатом на округ на об’єднавчому з’їзді ВО “Свобода”, Національного Корпусу, Правого Сектору, Української Добровольчої Армії, ОУН та Конгресу Українських Націоналістів.

Як і його попередній конкурент, Степан Брацюнь за освітою лікар. Закінчив Київський медичний інститут ім. академіка О.О. Богомольця у 1986 році.

Опісля був направлений на роботу в Бучацьку центральну районну лікарню. З 1986 до 1994 року проходив інтернатуру, працював лікарем швидкої допомоги та терапевтом Бучацької центральної районної лікарні. Саме в Бучачі й одружився, має тут будинок.

З 2000 року — почесний член Асоціації кардіохірургів України. З 2003 року — приватний підприємець, займається видавничою діяльністю.

Народився в селі Ступник Хмільницького району Вінницької області. Вік 56 років.

Роман Василіцький – приватний підприємець, депутат Тернопільської обласної ради. Висунутий кандидатом політичною партією “Об’єднання “Самопоміч”.

Його бізнес пов’язаний з виробництвом плит, листів, труб і профілів із пластмас.

Як депутат обласної ради очолює постійну комісію з питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Попри керівну посаду в постійній комісії, аналітики руху “Чесно” віднесли Романа Василіцького до переліку тих, які пропустили більше 25% засідань комісії у 2016 році

Народився він в Тернополі. Вік 55 років.

Олег Вітвіцький – історик, громадський діяч, письменник, голова Тернопільської обласної організації Української Галицької партії. Висунутий політичною партією “Голос”, з якою УГП спільно йде на парламентські вибори.

У політиці давно, змінив декілька партій. Протягом 2001 – 2005 років був серед обласних лідерів Молодіжного Націоналістичного Конгресу. У 2005-му перебував у лавах “Нашої України”.

У 2006-му за списком Блоку “Наша Україна” став депутатом Тернопільської обласної ради. Тоді ж його й обрали в заступники голови облради. На цій посаді він пробув до 2009 року.

2010 – 2015 депутат Тернопільської міської ради від Української партії.

Народився в селі Застіночне Теребовлянського району. Вік 43 роки.

Микола Люшняк – народний депутат, йде самовисуванцем на вибори за підтримки партії УДАР Віталія Кличка та “Європейської солідарності”.

У 2012-му вперше спробував стати нардепом від округу. Тоді його переміг Михайло Апостол.

У 2014-му перемогу над Апостолом здобув “ударівець”, поповнивши парламентську президентську фракцію “Блок Петра Порошенка”.

Як відомо, партія УДАР не йде списком до Верховної Ради України. Проанонсовані лише мажоритарники. Однак, Миколи Люшняка у переліку висуванців від партії Кличка нема. Тож, враховуючи інформацію на білбордах та сітілайтах з відсутністю згадок про будь-яку партію, він, очевидно, балотується в порядку самовисування.

Та й до слова, на цьому окрузі відсутній кандидат від політичної сили Петра Порошенка.

Народився в місті Бережани. Вік 45 років.

Василь Сеник – керівник Бучацького районного осередку Радикальної партії Олега Ляшка. Висунутий на вибори по окрузі від РПЛ.

Попри керівництво в районному осередку партії, Василь Сеник очолює районну організацію Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР).

Потрапляв у конфлікти. Зокрема, про нього регіональні медіа писали, що бореться з браконьєрами

А на межі 2016-2017-го років потрапив у скандал через жорстоке поводження з тваринами. 

Команда Зе – наразі кандидата партія “Слуга народу” не показала.

Поки що про мажоритарника-ЗЕ відомо, що чоловік з Гусятина, не надто публічний. Сім’я має невеликий бізнес в аграрному секторі.

Та враховуючи настрій електорату, рейтинги “Слуги Народу”, він зможе добряче конкурувати у змаганні за мандатом з вище названими кандидатами.

Назар Наджога

Читайте також по темі: 
Стало відомо, хто боротиметься за депутатський мандат на 163 окрузі в Тернополі

Мажоритарка номер 164: хто бажає стати нардепом від північно-східних районів Тернопільщини

Зборівська “битва” п’яти кандидатів: хто змагатиметься на електоральному полі по 165-му окрузі

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE