Politerno > Тернопільщина > Мажоритарка номер 164: хто бажає стати нардепом від північно-східних районів Тернопільщини

Мажоритарка номер 164: хто бажає стати нардепом від північно-східних районів Тернопільщини

  • 12 Червня, 2019
  • 12871 Переглядів
  • Comments Off

Позачергові вибори до українського парламенту в активній фазі. У Тернополі основні політичні “гравці” вже заявили про себе, хто з них балотуватиметься у парламент від обласного центру.

Поки що відомі не всі кандидати по виборчому окрузі №164 з центром у Збаражі. Однак, від окремих політичних сил заяви пролунали, яких кандидатів висуватимуть чи підтримуватимуть на мажоритарці. Також є інформація про самовисуванця.

Читайте по темі: Стало відомо, хто боротиметься за депутатський мандат на 163 окрузі в Тернополі

164-ий округ включає місто Кременець, Збаразький, Лановецький, Підволочиський, Шумський райони та частину Кременецького району (південна частина цього району відноситься до округу №165 з центром у Зборові). 

Тут, у боротьбі за довіру виборців, зійдуться громадські активісти, народний депутат, депутати обласної ради, доброволець АТО. Їх на змагання за мандатом нардепа висунули політичні партії.

Зазначимо, що нижче наведений перелік осіб, які кандидуватимуть до парламенту, може збільшитись. Згідно календарного плану, затвердженого ЦВК, самовисуванці мають право подати документи до ЦВК до 20 червня. 

Тим не менше, станом на сьогодні відомо, кого ведуть у раду політичні партії від 164-го виборчого округу.

Територіальний виборчий округ №164 (центр м. Збараж). Кількість виборчих дільниць – 308, орієнтовна кількість виборців – 165 тис.

Вадим Боярський – з 2014 року начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА, депутат Тернопільської обласної ради, висунутий на округ ВО “Батьківщина”.

Досвід роботи: з 1998 по 2012 рікпрацював у Шумській райдержадміністрації на різних посадах з питань праці та соціального захисту населення, починаючи від головного спеціаліста до начальника управління Шумської РДА.

У 2012-му прийнятий на посаду першого заступника начальника головного управління праці та соцзахисту населення Тернопільської ОДА. А в 2014-му очолив це управління.

Саме його робота полягає у своєчасній організації виплати та нарахування субсидій для жителів Тернопільщини.

Як депутат Тернопільської обласної ради належить до постійної комісії з питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їх сімей.

Народився в містечку Шумськ, вік 51 рік.

Ігор Василів – приватний підприємець, сфера бізнесу – дороги, екс-керівник громадської організації “Тернопільський осередок Всеукраїнського об’єднання “Автомайдан”.

Наразі немає офіційного оголошення, що його кандидатура на вибори в 164-му окрузі підтримана політичною партією “Слуга народу”. Втім, з власних джерел відомо, що саме Ігор Василів висунутий на округ наразі найбільш рейтинговою партією теперішніх парламентських виборів.

Як громадський активіст, він акитвно критикував діючу виборчу систему, яка передбачає мажоритарку. Виступав за відкриті списки політичних партій. Втім, поступився своїм принципам і подався кандидатом в народні депутати. Тим паче, що рейтинг “Слуги народу” відразу на старті може дати додаткові голоси виборців.

Зрештою, округ йому знайомий, адже в першому турі нещодавніх президентських виборів по 164-му окрузі Ігор Василів був довіреною особою кандидата Анатолія Гриценка.

А ще до того, на місцевих виборах 2015 року він балотувався на посаду голови Підволочиської селищної ради.

Критикував дії президента Петра Порошенка, голови Тернопільської ОДА Степана Барни, міського голови Тернополя Сергія Надала та вертикаль влади від верхів до низів по лінії президента Петра Порошенка. Тепер пробує сам стати частиною законодавчої гілки влади.

Народився у місті Тернополі, вік 39 років.

Михайло Головко – народний депутат двох останніх скликань парламенту. Висунутий кандидатом на округ на об’єднавчому з’їзді ВО “Свобода”, Національного Корпусу, Правого Сектору, Української Добровольчої Армії, ОУН та Конгресу Українських Націоналістів.

Завдяки двом каденціям 164-й округ має назву “округ Головка”, адже “свободівець” уже двічі тут обирався нардепом.  

У 2012 він переміг з результатом 45,3% голосів виборців. А в 2014-му довіра до Михайла Головка на окрузі впала на 10%. Однак, він знову переміг свої конкурентів з достатньо великим відривом.

Його результат виборів-2014 становив 35,6% голосів виборців, а в найближчого конкурента, самовисуванця Віктора Аніна довіра виборців була на рівні 11,9% голосів.

Народився він в селі Токи Підволочиського району, вік 36 років.

Володимир Кравець – голова Вишнівецької ОТГ, офіційних даних наразі нема, тому найбільш ймовірно, що документи в ЦВК подасть в порядку самовисування.

До обрання на посаду голови Вишнівецької ОТГ очолював Приватне аграрне підприємство “Добрий Самарянин”. Таку ж назву отримала партія, яку Володимир Кравець вів на вибори до Тернопільської обласної ради.

Втім, облдепом він не став. Зате Вишнівецька ОТГ під його керівництвом у новинних медіа вважається успішною громадою.

Володимир Кравець охоче дає можливість публікувати про себе позитивні новини та інтерв’ю. 
 
Народився в селі Бутин Збаразького району, вік 51 рік.

Віолетта Салко – громадська активістка, голова вуличного комітету “Незалежність” у Підволочиську, голова органу самоорганізації населення  ОСН Комітету вулиці “Незалежність”, вчителька. Така інформація викладена про неї на сайті Української Галицької партії.

Кандидатуру Віолетти Салко висунула партія “Голос”, лідером якої є Святослав Вакарчук. А, як відомо, УГП з “Голосом” на парламентські змагання йдуть спільно.

У Підволочиську пані Віолетта відома особистіть, організатор місцевих громадських ініціатив. А для всього округу її ім’я скоріш за все менше щось говорить. Втім, довіру виборців вона може отримати завдяки підтримці відомого ведучого та волонтера Сергія Притули. Його номер у списку партії “Голос” – 30-ий.

Віолета Салко народилася в місті Волочиськ Хмельницької області, вік – 43 роки.

Валерій Чоботарь – учасник бойових дій на Сході України у складі Добровольчого Українського Корпусу. Висунутий в кандидати-мажоритарники політичною партією “Європейська солідарність”, яка донедавна носила назву Блок Петра Порошенка – “Солідарність.”

Має звання заслужений тренер України з фрі-файту, суддя міжнародної категорії з фрі-файту. Займається розвитком та популяризацією бойового гопака. У 2016-му отримав українську недержавну нагороду “Народний герой України”.

До того вже пробував себе у парламентських виборах. У 2014 році балотувався до Верховної Ради України за партійним списком “Правого Сектору” під №8.

В другій половині 2018 року зблизився з представниками президентської команди. Зокрема, неодноразово публікувались новини про Валерія Чоботаря на сайті Тернопільської ОДА.

Крім того, на перший тур президентських виборів він був довіреною особою кандидата в президенти Петра Порошенка по 165 окрузі з центром в м. Зборів.

Між першим та другим туром став одним з ініціаторів громадського руху “Захистимо Україну”, який активно виступав з тезою, що вибори президента України “це не шоу, а відповідальність”.  

Народився в селі Червона Діброва Глибоцького району Чернівецької області. Вік 43 роки.

Богдан Яциковський – заступник голови Державної комісії України по запасах корисних копалин. Висунутий на вибори по мажоритарці-164 Радикальною партією Олега Ляшка.

Він також є депутатом Тернопільської обласної ради від тієї ж партії та очолює обласну фракцію.

На сесіях обласної ради неодноразово помічений у кнопкодавстві.

У період правління Януковича встиг побувати на посаді начальника головного управління економіки Львівської ОДА (2011-2012) та першим заступником голови Збаразької РДА (2013-2014).

Народним депутатом пробує стати вдруге. У 2014 він балотувався по 164-му окрузі як самовисуванець. Результат – 5,58% голосів виборців.

Народився у Збаражі, вік 35 років. 

___________________

На сам кінець варто зазначити, що на парлантських виборах 2014 року по виборчому округу №164 балотувалось 16 кандидатів. А наразі відомо про сім. Кількість кандидатів може зрости за рахунок самовисуванців.

 Назар Наджога

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE