Politerno > Тернопільщина > Зборівська “битва” п’яти кандидатів: хто змагатиметься на електоральному полі по 165-му окрузі

Зборівська “битва” п’яти кандидатів: хто змагатиметься на електоральному полі по 165-му окрузі

  • 13 Червня, 2019
  • 5425 Переглядів
  • Comments Off

На теротиріальному виборчому окрузі №165 з центром у Зборові зійдуться в боротьбі за електорат нардеп, аграрій, облдеп, голова райради, колишній міський голова.

На цьому окрузі є тенденція, що перемагає кандидат від партії, яка має лідируючі позиції на електоральному полі. Зокрема, на парламентських виборах в 2012-му тут переміг висуванець від ВО “Батьківщина” Володимир Бойко. В 2014-му вибори виграв Тарас Юрик від БПП-“Солідарність”.

Втім, наразі партією “Слуга народу” не проафішовано, хто їхній кандидат по 165-ій мажоритарці.

Цей округ включає місто Бережани, частину міста Тернополя (мікрорайони Кутківці, Пронятин і частину Дружби з вулицями Івана Мазепи – Львівська), Бережанський, Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони та південні села Кременецького району.

Територіальний виборчий округ №165 (центр м. Зборів). Кількість виборчих дільниць – 308, орієнтовна кількість виборців – 170 тис.

Василь Мартюк – директор благодійного фонду “Контінентал Фармерз Груп” (попередня назва благодійний фонд Агрохолдингу “Мрія”). Висунутий на округ політичною партією “Голос”.

Кандидує до парламенту вперше. Проте має за плечима багаж політичного досвіду.

Громадська робота: розвивав на Зборівщині пластунський рух та Молодіжний Націоналістичний Конгрес. У 2009 році на позачергових виборах був обраний на посаду міського голови Зборова. Йому тоді було лише 23 роки. На посаді побув більше року до наступних чергових виборів у 2010-му.

Під час першої хвилі мобілізації добровольцем прийшов у місцевий військкомат. У 2014-2015 служив у 6-му окремому мотопіхотному батальйоні “Збруч”. Учасник бойових дій на Сході України.

Народився в Зборові, вік 33 роки.

Володимир Мисик – заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти. Висунутий кандидатом на округ на об’єднавчому з’їзді ВО “Свобода”, Національного Корпусу, Правого Сектору, Української Добровольчої Армії, ОУН та Конгресу Українських Націоналістів.

Він також депутат Тернопільської обласної ради (фракція ВО “Свобода”).

З 2013 р. по 2014 був помічником-консультантом народного депутата-“свободівця” Михайла Головка на громадських засадах.

Заступник голови Тернопільської міської організації ВО “Свобода”.

Загалом, починаючи з 2011 року, вся його громадсько-політична діяльність по’язана з партією, яку очолює Олег Тягнибок.

До парламенту балотується вперше.

Народився в Тернополі, вік 33 роки.

Петро Репела – голова Козівської районної ради. Висунутий кандидатом на округ політичною партією ВО “Батьківщина”.

За освітою історик, має досвід вчительської роботи у Теофіпольській сільській школі Козівського району. Головує в Козівській райраді з 2010 року.

У 2014-му балотувався до парламенту по цьому ж окрузі теж як висуванець від ВО “Батьківщини”. Зайняв друге місце з результатом 13,73% голосів виборців. Значно поступився Тарасу Юрику від БПП-“Солідарність”, який набрав п’ять років тому 45% голосів.

Народився в селі Вікторівка Козівського району. Вік 48 років.

Іван Чайківський – заступник голови Аграрної партії України, голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії України, директор ТОВ “Корпорація “Агропродсервіс”. Попри партійну приналежність, йде як самовисуванець.

Засновник компанії “Агропродсервіс”, яка є одним з найбільших платників податків у Тернопільській області.

У 2012-му балотувався до парламенту теж в порядку самовисування. На той час він був депутатом Тернопільської районної ради.

Політичні опоненти того періоду зауважували, що на парламентські вибори він отримав підтримку від Партії Регіонів. Натомість кандидат-аграрій намагався здобути довіру виборців, допомагаючи церквам “зборівського” виборчого округу.

Однак, вибори-2012 програв Володимиру Бойку з ВО “Батьківщина”.

Тепер він активно вкладає кошти в медіа.

Станом на цей рік осередки “Аграрної партії” по окрузі розрослись. І це помітно по результатах виборів в об’єднані територіальні громади, зокрема й у місті Зборові.

Народився в селі Настасів Тернопільського району. Вік 47 років.

Тарас Юрик – народний депутат України. Висунутий політичною партією “Європейська солідарність”, яка донедавна носила назву Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Від лютого 2017-го очолює громадську спілку “Федерація футболу Тернопільської області”.

До обрання Тараса Юрика головою обласної федерації з футболу нею керував Володимир Мариновський. Він тепер належить до лідерів обласної Аграрної партії.

Заміна між ними у футбольній федерації відбувалася “зі скрипом”, тож “аграрії” поборюватимуть пропорошенківського кандидата на електоральному полі.

Разом з тим, Тарас Юрик очолює обласну організацію “Європейської солідарності” та керував виборчим штабом кандидата в президенти Порошенка. Перед першим туром виборів найбільш голосно він нападав на тернопільський штаб Юлії Тимошенко і “прославився” тим, що оприлюднив списки прихильників Юлії Тимошенко в декількох районах області під виглядом, нібито, тих, кому заплитила “Батьківщина” за голоси на виборах. За що “тимошенківці” обіцяють помститись йому у суді.

Як зазначалося вище, у 2014-му Тарас Юрик “переміг” Петра Репелу з “Батьківщини”. Тим самим, в його опонентів може зрости азарт у змаганнях за голоси виборців.

Народився він у селі Кобилля Збаразького району. Вік 38 років.

____________________________

Посилити конкуренцію за довіру виборцівокругу-165 може кандидат від партії “Слуга народу”. Адже є запит на нові обличчя в політиці.

Його ім’я та прізвище стане відоме згодом. Партія “Команди Зе” поки що не показала всіх кандидатів на можоритарні округи. Та навіть після оголошення у партії вже декількох відкликали, після чого закрадаються підозри, що списки кандидатів “Слуги народу” писались “на колінці”.

Крім того, якщо глянути на результати президентських виборів у другому турі, то саме зборівський виборчий округ дав найбільший відсоток голосів Петру Порошенку в порівннянні з іншими округами.

Назар Наджога

Читайте також по темі:
Стало відомо, хто боротиметься за депутатський мандат на 163 окрузі в Тернополі

Мажоритарка номер 164: хто бажає стати нардепом від північно-східних районів Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE