Politerno > Україна і світ > Нардепа-втікача Онищенка не зареєстрували для участі у виборах

Нардепа-втікача Онищенка не зареєстрували для участі у виборах

  • 15 Червня, 2019
  • 1333 Переглядів
  • Comments Off

Центрвиборчком відмовив нардепу-втікачу Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи на позачергових парламентських виборах.

Про це у суботу повідомили у прес-службі ЦВК. 

“Комісія відмовила Онищенку, висунутому “Соціалістичної партією України” у виборчому окрузі №93, оскільки ним не дотримано вимоги Конституції та виборчого закону щодо проживання в Україні протягом останніх 5 років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України”, – пояснили у ЦВК. 

Разом з тим ЦВК на засіданні 15 червня зареєструвала 76 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування, та 22 кандидатів, висунутих політичними партіями: 6 від “Об’єднання “Самопоміч”, 2 – від Соцпартії, 13 – від “Громадянської позиції”, 1 – від “Аграрної партії України”. 

Таким чином станом на 15 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 362 кандидатів: 318 самовисуванців  та 44 – висунутих політичними партіями. 

Нагадаємо, нещодавно нардеп Олександр Онищенко, який втік з України, заявив, що має намір повернутися і взяти участь у дострокових парламентських виборах по 93-му округу в Київській області.

Нещодавно ми повідомляли, що олімпійська призерка з художньої гімнастики Ганна Різатдінова зібралася балотуватися у парламент по 93-му округу, по якому також балотуватиметься її чоловік, депутат-утікач Олександр Онищенко.

14 червня секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що Онищенко подав документи до ЦВК. “За фактом у пакеті документів, які він до нас направив, він стверджує, що він був делегований від України брати участь у кінних змаганнях”, – розповіла вона.

Олександр Онищенко втік із України у 2016 році та перебуває у розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук. Того ж року Верховна Рада позбавила нардепа імунітету.

Згодом Верховна Рада дала згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. 

За даними НАБУ, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства “Укргазвидобування” за допомогою кількох своїх компаній через “псевдобіржі”, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 мільярда гривень.

Керівниками злочинного угрупування, крім самого депутата, вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

За версією слідства, Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству “Укргазвидобування” оцінюються у понад 740 мільйонів.

Читайте також: Токсична плівка. Чи загрожують Порошенку та іншим політикам кримінальні справи після одкровень Онищенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE