Politerno > Україна і світ > Розенко назвав вимогу Зеленського покарати Клімкіна “зведенням рахунків”

Розенко назвав вимогу Зеленського покарати Клімкіна “зведенням рахунків”

  • 1 Липня, 2019
  • 1318 Переглядів
  • Comments Off

Віце-прем’єр Павло Розенко вважає безпідставним притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна  за ноту до МЗС РФ щодо полонених моряків.

Так віце-прем’єр відреагував на відповідне звернення президента Володимира Зеленського до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

“Жодних підстав для притягнення міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до дисциплінарної відповідальності я не бачу. Вважаю неприпустимим зведення політичних рахунків за професійну і фахову позицію міністра”, – висловлює свою думку Розенко у Facebook.

На його думку, нота МЗС України на пропозицію Росії обміняти полонених російським режимом моряків на визнання Криму частиною Росії – “професійна, вчасна та правильна по духу і за змістом”.

“Українські моряки мають бути звільнені з полону згідно рішення міжнародних судів негайно, безумовно, без жодного шантажу та додаткових умов з боку Росії”, – наголосив Розенко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський висловив обурення з приводу дій очільника МЗС Павла Клімкіна, який, не порадившись з главою держави, відповів на ноту Росії щодо полонених моряків.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порадив президенту Володимиру Зеленському запропонувати міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити Клімкіна з посади.

Також глава МЗС Павло Клімкін відкинув ймовірну домовленість щодо повернення Росії в ПАРЄ в обмін на звільнення українських полонених.

1 липня стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін припиняє працювати на посаді і йде у “політичну відпустку”.

У свою чергу президент Володимир Зеленський спрямував прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE