Politerno > Україна і світ > Заступник Луценка схвалив підозри оточенню Порошенка, які раніше вважались незаконними

Заступник Луценка схвалив підозри оточенню Порошенка, які раніше вважались незаконними

  • 6 Серпня, 2019
  • 1434 Переглядів
  • Comments Off

Заступник генпрокурора Юрія Луценка визнав достатніми докази для оголошення підозр екс-голові Нацбанка Валерії Гонтаревій та екс-заступнику глави Адміністрації президента Олексію Філатову.

Про це йдеться у коментарі Луценка, оприлюдненому Генпрокуратурою.

“На жаль, тоді, як я вважаю, в силу максимальної політизації моменту, виборів, було недотримання процедури. Всі ці справи були передані в інше управління, були проаналізовані, старшим групи прокурорів був призачений тепер вже мій заступник Сергій Миколайович Кізь, і Кулик та його команда показували всі докази, які, на його думку, свідчать про можливість підписання підозри”, –  заявив Луценко.

“Кізь вбачає достатність доказів, зібраних групою Кулика. Відтак підозру отримає людина, яка безпосередньо ставила свій підпис на документах брокерського характеру, пан Стеценко, заступник групи ІСU, пані Гонтарева як керівник ІСU, і пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю оборудку”, – зазначив він.

“В разі якщо підозра буде доповнена всіма необхідними достатніми доказами, справа буде передана до суду”, – додав глава ГПУ.

За версією слідства, брокерська фірма ІСU була задіяна в оборудку між державним “Аграрним фондом” та “Брокбізнесбанком” олігарха Сергія Курченка, в результаті чого були розкрадені кошти “Аграрного фонду”.

Як відомо, прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Також він вважає, що президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там нібито фігурує оточення президента.

22 квітня Генпрокуратура викликала для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Тоді ж, 22 квітня, генінспекція ГПУ з’ясувала, що прокурор у справі олігарха Сергія Курченка Костянтин Кулик направив підозри з порушенням закону екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику глави АП Олексію Філатову та екс-очільниці Нацбанка Валерії Гонтаревій.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE