Politerno > Україна і світ > Коломойський назвав Богдана своїм головним юристом і розповів про фаворитів на прем’єрство

Коломойський назвав Богдана своїм головним юристом і розповів про фаворитів на прем’єрство

  • 6 Серпня, 2019
  • 1818 Переглядів
  • Comments Off

Близький до президента Володимира Зеленського олігарх Ігор Коломойський знає главу Офісу президента Андрія Богдана близько 15 років і останні п’ять років той був одним з його головних юристів.

Про це бізнесмен сказав в інтерв’ю РБК.

“Я його знаю вже років 15, року з 2005-го. Співпрацювали з ним дуже щільно років п’ять останніх. Він і його хлопці надавали мені юридичні послуги”.

“Він один з моїх головних юристів останні п’ять років. Разів зо три на тиждень бачилися. Аж до його призначення главою адміністрації. Зараз у нього вже часу, напевно, немає”.

За словами Коломойського, Богдан надавав юридичні послуги особисто йому, а не групі “Приват”.

Також Ігор Коломойський назвав двох претендентів на крісло майбутнього прем’єр-міністра України.

“У фаворитах гонки – (економіст, директор з розвитку бізнесу НАК Нафтогаз України) Юрій Вітренко і (гендиректор інвесткомпанії AYA Capital і заступник голови офісу президента з економічних питань) Олексій Гончарук”.

Різні джерела повідомляли про чотирьох претендентів на посаду керівника уряду. В одній зі статей ми писали, що це: екс-міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус, заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован, керівник НАК “Нафтогаз Україна” Андрій Коболєв, директор з розвитку бізнесу НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, секретар РНБО Олександр Данилюк.

Згодом стало відомо, що головним претендентом на пост глави уряду є заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук. 

За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році балотувався у народні депутати під №1 списку партії “Сила людей”, яка тоді набрала 0,1% голосів. 

Згодом Гончарук був позаштатним радником скандального міністра екології Ігоря Шевченка, якого запам’ятали як людину, що літала на одному чартері з олігархом Олександром Онищенком. Далі нинішній заступник глави ОПУ працював радником першого віце-прем’єра Степана Кубіва. З 2015 року Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз. 

Цей офіс займається спрощенням системи державного регулювання у відносинах держави і бізнесу. 

Навесні цього року співзасновник Monobank Дмитро Дубілет познайомив Гончарука з Андрієм Богданом, який і привів його на Банкову. На новій роботі у нього склалися хороші відносини з Богданом. Джерела запевняють, що Гончарук дослухається до свого керівника та не перечить йому. 

Читайте також: Коломойський мав намір найняти телеведучим пропагандиста Соловйова – росЗМІ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE