Politerno > Україна і світ > СН хоче зменшити кількість комітетів і не поступиться головуванням у безпековому навіть генералу Забродському

СН хоче зменшити кількість комітетів і не поступиться головуванням у безпековому навіть генералу Забродському

  • 9 Серпня, 2019
  • 1241 Переглядів
  • Comments Off

У партії “Слуга народу” пропонують зменшити кількість комітетів у Раді із 27-ми до 22-х і не збираються поступатися керівним місцем у комітеті нацбезпеки навіть командувачу десантно-штурмових військ ЗСУ Михайлу Забродському.

Про це заявив голова партії Дмитро Разумков під час засідання підготовчої групи Верховної Ради 9 скликання.

“Сьогодні у нас 27 комітетів плюс комісія з приватизації. Ми пропонуємо зменшити до 22 комітетів плюс комісія з питань приватизації

Ми пропонуємо, ми надішлемо пропозиції (щодо назв та профілю комітетів – ред.) і будемо чекати від вас пропозицій, які пропонується обговорити на наступній зустрічі”, – сказав голова СН.

Разумков запропонував колегам із інших політичних сил обміркувати це до понеділка і обговорити на наступній зустрічі підготовчої групи.

Ірина Геращенко пообіцяла, що “Європейська солідарність” надасть свої пропозиції, а також попросила особливий статус для євроінтеграційного комітету.

Крім того, народні обранці у підготовчій групі попередньо затвердили мінімальну й максимальну кількість членів комітетів: 7 і 31.

“Якщо будемо бачити, що виникають труднощі, в подальшому повернемося до цього питання”, – запропонував Разумков перед голосуванням за це питання.

Розподіл у комітетах, на думку Разумкова, повинен бути за квотним принципом.

“Оскільки наших колег у Верховній Раді, за нашими підрахунками, 60%, то ми будемо пропонувати, що від нашої політичної сили буде або голова, або перший заступник, або секретар – оскільки вони за регламентом не можуть бути представниками однієї політичної сили. І також ми будемо пропонувати в якості заступників голів комітетів своїх колег, але зі збереженням пропорційного принципу”, – сказав він.

Під час засідання виникла дискусія щодо головування у комітеті з нацбезпеки. На засіданні підготовчої депутатської групи делегати від “Європейської солідарності” запропонували кандидатуру командувача десантно-штурмових військ ЗСУ Михайла Забродського на керівну посаду в комітеті нацбезпеки, однак Разумков відповів, що “Слуга народу” має і своїх експертів.

“У нас є достатня кількість людей, які пройшли фронт, є і герої України. Я думаю, що в кожній політичній силі, є люди, які могли б претендувати на цю посаду. Я буду прикладати максимум зусиль, щоб наші колеги відстоювали інтереси держави в комітетах”,  – зазначив Разумков.

Раніше стало відомо, що “Слуга народу” висуватиме на цю посаду Олександра Завітневича. Він директор ТОВ “Смілянський Ливарний Завод”. Завітневич чоловік однокласниці президента Володимира Зеленського.

Разумков в інтерв’ю “BBC News Україна” запевнив, що Завіткевич має стосунок до нацбезпеки країни, але не уточнив, який саме.

За регламентом представник однієї партії може претендувати на одну з керівних посад в комітеті ВР. 

Як відомо, зранку партія “Голос” повідомила, що під час засідання підготовчої депутатської групи пропонуватиме своїх депутатів на деякі керівні місця в комітеті, однак Разумков заявив на брифінгу, що “Слуга народу” має своїх достойних кандидатів і буде відстоювати свої кандидатури.

Наступне засідання підготовчої групи призначили на середу, 14 серпня, на 11:00, хоча спершу Разумков пропонував 12 серпня о 16:00.

Нагадаємо, на засіданні підготовчої групи з числа новобраних депутатів у п’ятницю 9 серпня було прийнято рішення, що перше урочисте засідання новообраної Верховної Ради 9 скликання відбудеться 29 серпня.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE