Politerno > Україна і світ > Група Коломойського контролює більшість поставок через морські порти України

Група Коломойського контролює більшість поставок через морські порти України

  • 14 Серпня, 2019
  • 1171 Переглядів
  • Comments Off

Імпорт нафтопродуктів через порт “Миколаїв” з червня практично не здійснюється, як і палива через порт “Південний”, а 80% усіх поставок реалізується через термінали, які контролює група “Приват”.

“У червні-липні порт (Миколаїв – ред.), за даними АМПУ, прийняв близько 1 тис. т нафтопродуктів. Для порівняння, у травні через порт Миколаїв надійшло 30,04 тис. т нафтопродуктів, а середньомісячний імпорт у минулому році становив 31,3 тис. т/місяць”, –  повідомляє enkorr, посилаючись на інформацію Адміністрації морських портів.

Зазначається, що перевалочні обсяги в цьому порту впали до мінімуму після того, як Дніпропетровське управління ДФС почало проводити слідчі дії на території місцевого терміналу “Ойл трансшипменту” в рамках розслідування діяльності групи компанії “Трейд Коммодіті”. Саме ця компанія була основним клієнтом нафтоперевалочного комплексу в порту Миколаєва.

В кінці травня цього року Дніпропетровське управління ДФС опечатало резервуари “Ойл трансшипменту” із 11 тис. тоннами базового масла, призначеного для ТОВ “Оптимус Коннекшн” (афілійована з “Трейд Коммодіті”). Масло як і раніше заблоковано в резервуарах терміналу і ДФС продовжує спроби його заарештувати, зазначає видання.

З початку літа, за даними АМПУ, не провадиться імпорт палива і через порт “Південний”.

“На початку серпня порт (“Південний” – ред.) відновив перевалювання імпортного палива, прийнявши нафторудовози Optimaflot із туркменським ДТ. Причина двомісячної зупинки пов’язана з великими накопиченими запасами палива в резервуарах порту”, – йдеться у матеріалі..

Всього у липні через морські порти імпортовано 102,25 тис. т нафтопродуктів (ДТ, нафта та інше).

При цьому основний обсяг припав на термінали, що знаходяться під контролем групи “Приват” – більш як 80% усіх поставок, зазначає видання.

“Імпорт нафтопродуктів у липні здійснювався через морські порти Одеси (60 тис. т), Чорноморська (25,7 тис. т), Херсона (13 тис. т), Ізмаїла (2,95 тис. т). Також туркменське ДТ приймає порт “Запоріжжя”, але він не входить до складу АМПУ і статистика по ньому відсутня”, – зазначається у дослідженні. 

У 2018 року порт “Миколаїв” прийняв 375 тис. т імпортних нафтопродуктів. Порт був лідером за обсягом імпорту нафтопродуктів у 2017-2018 роках.

Нафтоперевалювальний комплекс у порту належить ПП “Глобал Інвест”, оператором виступає ТОВ “Ойл трансшипменту”. Термінал має вихід до 1 причалу довжиною 230 м. Він може приймати судна з осадкою до 9,6 метра. Номінальна пропускна здатність 2 млн т/рік, парк зберігання 85 тис. м куб.

Читайте також: Як компанія з участю Коломойського хоче позбутися від рекордних боргів перед бюджетом і причому тут Зеленський

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE