Politerno > Україна і світ > Нардепи прийняли за основу закон про незаконне збагачення

Нардепи прийняли за основу закон про незаконне збагачення

  • 11 Вересня, 2019
  • 857 Переглядів
  • Comments Off

Верховна Рада підтримала у першому читанні за основу проект закону “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів” №1031.

Законопроект передбачає доповнення Кримінального кодексу України відповідною статтею 368-5 про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. За відповідне рішення на засіданні в середу проголосували 316 депутатів.

Під час обговорення законопроекту низка депутатів зазначили, що запропонована президентом планка фінансових зловживань занадто висока, оскільки тоді під амністію потрапить більшість топ-корупціонерів.

“Поставивши таку високу планку саджання, весни доведеться чекати дуже довго”, – зазначив під час обговорення депутат від партії “Голос”, апелюючи до передвиборчого лозунгу Володимира Зеленського “Прийде весна – будемо саджати”.

Також Рада погодилася на підготовку до розгляду у другому читанні законопроекту в скорочені терміни.

Нагадаємо, на початку червня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту проект закону про конфіскацію незаконних активів чиновників і покарання за придбання таких активів.

Зеленський пропонує карати держслужбовців за активи, вартість яких перевищує дохід на більш як 12 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі – 204 тисячі гривень).

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE