Politerno > Україна і світ > Колишній військовий погрожував підірвати міст у Києві (Фото – Відео)

Колишній військовий погрожував підірвати міст у Києві (Фото – Відео)

  • 18 Вересня, 2019
  • 1159 Переглядів
  • Comments Off

Увечері 18 вересня з’явилася інформація про зупинку руху столичного метрополітену на червоній гілці від станції “Дніпро” до “Лісової” через повідомлення про замінування.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив про те, що на мосту Метро невідомий чоловік погрожує його підірвати. Правоохоронці ввели спеціальний оперативний план.

На місце події прибули керівництво Головного та територіального управлінь поліції, наряди патрульних, кінологи зі службовими собаками, спецпризначенці та фахівці вибухотехнічної служби.

“Невідомий здійснює постріли і погрожує вибухом. Ми проводимо спеціальну поліцейську операцію. Нині тут перебувають представників усіх служб. Рух автомобілів і поїздів на мосту перекрито. Слідчі столичної поліції кваліфікують подію як підготовка до терористичного акту”, – заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Правоохоронці повідомили, що їм невідомо чи є у чоловіка вибухівка.

Слідчі столичної поліції кваліфікують подію як підготовку до терористичного акту.

Як стало відомо, чоловіка, який погрожує підірвати міст у Києві, звати Олексій Белько.

Белько – 42-річний уродженець кримського смт Форос.

У червні цього року він мав військове звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв`язку військової частини А 3628, розташованої у Броварах Київської області.

26 червня суд визнав Белька винним у самовільному залишенні військової частини, призначивши йому покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті на строк 7 діб. Військовий тоді визнав свою провину і надав пояснення, що був відсутній на службі “у зв`язку з вирішенням власних побутових проблем”.

За даними УП, нині чоловік звільнений з військової частини.

За однією кримською адресою з Олексієм була прописана Олена Белько. Її по батькові та дата народження повністю збігаються з даними столичного “мінера”. За даними відкритих джерел, така жінка була секретарем дільничної виборчої комісії у Сімферополі після окупації півострову.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві.

“Його затримали”, – підтвердив міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков.

Після затримання Аваков підійшов до журналістів і прокоментував подію так:

“Зараз людина, яка перегородила міст, уже доставлена у відділення поліції, затримана. Дякуючи Богу – без жертв і без якихось втрат. Операцію проводив спецпідрозділ “КОРД” під керуванням генерала Крищенка”.

Нагадаємо, 18 вересня у Києві побили заступника голови КМДА, він у реанімації

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE