Politerno > Україна і світ > Росія готова до угоди з Україною щодо транзиту газу

Росія готова до угоди з Україною щодо транзиту газу

  • 19 Вересня, 2019
  • 930 Переглядів
  • Comments Off

Марош Шефчович

Росія має намір підписати нову угоду про транзит свого газу до Європи через газотранспортну систему України відповідно до європейських правил.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на заяву міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля за підсумками переговорів у Брюсселі.

Видання зазначає, що Росія чи не вперше погодилася на укладання нової угоди з Україною про транзит газу за європейськими правилами. Раніше вона це заперечувала.

Як повідомила “Європейська правда“, віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович за підсумками тристоронніх газових переговорів у Брюсселі розповів про надзвичайні плани, які будуть реалізовані у разі перебоїв у поставках газу через Україну.

“Це дуже чутливе питання, і ми тісно співпрацюємо з усіма газовими операторами в Європі, щоб упевнитися, що наш рівень готовності на найвищому можливому рівні. Я можу запевнити європейську громадськість, що ми добре підготувались до будь-яких можливих варіантів. Наші газові сховища заповнені на 98%. Україна має у підземних сховищах на 4 мільярди кубічних метрів більше, ніж минулого року у цей час”, – заявив Шевчович.

Разом з тим він висловив упевненість, що цього не трапиться, тому що обидві сторони, Україна та Росія, за його словами, демонструють готовність знайти рішення щодо транзиту газу.

“Я впевнений, обидві сторони дуже добре розуміють, який сигнал ми пошлемо, якщо буде перерва у поставках газу”, – додав політик.

Нагадаємо, у квітні російський “Газпром” різко збільшив обсяги транспортування газу в Європу через Україну.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE