Politerno > Україна і світ > Зеленський у США зустрівся з українською діаспорою

Зеленський у США зустрівся з українською діаспорою

  • 24 Вересня, 2019
  • 1013 Переглядів
  • 0

Володимир Зеленський у Нью-Йорку розповів представникам української діаспори про свої плани з відновлення територіальної цілісності України. 

Про це йдеться у коментарі президента Українського конгресового комітету Америки Андрія Футея “Укрінформу”

“Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний тягар на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, зокрема щодо Донбасу, Криму. Він нас запевнив, що його шлях полягає у подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, поверненні всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну”,  – зазначив Футей.

Зустріч Зеленського з діаспорою відбулася в Українському інституті Америки ввечері 23 вересня у рамках візиту українського президента до Нью-Йорка для участі у Генеральній асамблеї ООН.

Футей додав, що громада була приємно вражена, що Зеленський приїхав на зустріч із діаспорою найпершим чином, одразу з літака. 

Він також розповів, що президент окреслив своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, у спілкуванні з американською владою стосовно подальшого розвитку України. 

Очільник УККА зазначив, що українці США щиро бажають Зеленському вдалих зустрічей у Нью-Йорку та розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов’язаного з Україною

За словами Футея, Зеленський очікує від зустрічі з президентом США відкритості і хоче почути, “який його план щодо України”, адже в такий “неприємний час”, коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, “головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі й республіканці, і демократи підтримували Україну, – так, як це завжди відбувалося досі”. 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп стверджує, що не пропонував керівнику іноземної держави, ймовірно президенту Володимиру Зеленському, щось таке, на що міг поскаржитись співробітник розвідки.​

Також стало відомо, що екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо спроби адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу у вибори президента США.

У той же час Трамп погодився, що згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE