Politerno > Україна і світ > Трамп каже, що згадував Байдена в розмові з Зеленським

Трамп каже, що згадував Байдена в розмові з Зеленським

  • 22 Вересня, 2019
  • 1072 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

За словами американського президента, бесіда носила, насамперед, вітальний характер, але президенти двох країн приділили час темі боротьби з корупцією. Роблячи цю заяву, Трамп намагався зробити так, щоб з корупцією асоціювалося ім’я його потенційного конкурента на президентських виборах.

“Говорили, в основному, про корупцію, про всю корупцію… В основному, про те, що ми не хочемо, щоб нашим люди, такі як віце-президент Джо Байден і його син створювали корупцію в Україні”, – заявив президент США.

“В України є багато проблем. Новий президент сказав, що збирається позбавити країну корупції, і я сказав, що це прекрасно. У нас була прекрасна розмова”, – додав він.

Розмову з Зеленським Трамп назвав “теплою і дружньою”, а також запевнив, що не заперечує проти того, щоб його юрист Рудольф Джуліані дав свідчення Конгресу США.

“Я не маю нічого проти. Руді – дуже прямолінійний хлопець”, – заявив американський президент.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп стверджує, що не пропонував керівнику іноземної держави, ймовірно президенту Володимиру Зеленському, щось таке, на що міг поскаржитись співробітник розвідки.​

Також стало відомо, що екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо спроби адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу у вибори президента США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE