Politerno > Україна і світ > Данилюк розповів про конфлікт з Богданом

Данилюк розповів про конфлікт з Богданом

  • 3 Жовтня, 2019
  • 1010 Переглядів
  • 0

Екс-секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк визнав, що мав напружені стосунки з керівником Офісу президента Андрієм Богданом.

Про це Данилюк заявив в інтерв’ю українській службі BBC.

“Я вважаю, що якщо ми говоримо про конфлікт інтересів, то Богдан має написати вже не жартівливу, а реальну заяву, як це зробив я. І все. Це була б професійна позиція”, – сказав колишній секретао РНБО.

Данилюк зазначив, що Богдан під час націоналізації “ПриватБанку” представляв інтереси олігарха Ігоря Коломойського і намагалися формувати позицію тоді ще кандидата у президенти стосовно цього процесу.

Він визнав, що має з Богданом напружені стосунки, але заявив, що йдеться не про справу “ПриватБанку”.

“Ні, ми просто з ним абсолютно різні цінності маємо, різні підходи, різний бекграунд. Я просто пів життя прожив за кордоном, бачив, як все працює в розвинених країнах. Тобто хочу, щоб Україна була успішна і розумію, що для цього необхідно. Щоб будувалася прозора влада, щоб були незалежні інституції. Ми тут звикли, що у нас у всіх є телефони і ми зараз кого треба наберемо і “порішаєм” зараз. Це точно – минуле, і це те, що тягне Україну назад. Люди, які приносять це у нову владу, вони несуть надзвичайні ризики”, – зазначив Данилюк.

27 вересня голова РНБО Данилюк написав заяву про звільнення.

Із джерел стало відомо, що Данилюк написав заяву через конфлікт із очільником Офісу президента Андрієм Богданом.

Цей конфлікт тривав кілька місяців. Данилюк нібито не зміг змиритися з методами управління “в стилі Богдана”.

Президент Володимир Зеленський власноруч викреслив прізвище секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка зі списку офіційної делегації для візиту в США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE