Politerno > Тернопільщина > Хто такий Роман Черніцький?

Хто такий Роман Черніцький?

  • 3 Жовтня, 2019
  • 8273 Переглядів
  • 0

Теренами Інтернету шириться інформація про те, що новим очільником Тернопільщини може стати уродженець Бучацького району, фаховий колійовець Роман Черніцький.

Що відомо про особу майбутнього керівника аграрного регіону?

Разом з дружиною Іреною виховують доньку Ангеліну та сина Даніеля. Закінчив Київський університет економіки і технологій транспорту за спеціальністю «Залізничні споруди та колійне господарство». У 1992 році розпочав роботу на «Львівській залізниці». З 2016 року — заступник начальника регіональної філії з інфраструктури регіональної філії «Львівська залізниця». З квітня 2017 р. працював на посаді директора з інфраструктури Укрзалізниці. 5 березня 2019 року Роман Черніцький став керівником регіональної філії «Львівська залізниця».

Попри це, з січня 2017 року був членом, а з 01 квітня 2018 року, – головою наглядової ради ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал». Водночас, з початку 2018 року очолив наглядову раду ПрАТ «Київський електротехнічний завод «Транссигнал».

За даними Укрзалізниці, Роман Черніцький курував будівництво Бескидського тунелю та швидкісної залізниці до Міжнародного аеропорту «Бориспіль», які «Укрзалізниця» завершила торік.

Також відомо, що Роман Черніцький брав участь у проведенні антитерористичної операції на Сході держави. Вочевидь, він проявив громадську позицію та добровільно пішов воювати за Україну, оскільки на усіх працівників Укрзалізниці діє так звана «бронь».

Про корупційну складову діяльності як самої Укрзалізниці, так і її структурних підрозділів говорити годі. Достатньо лише зайти на відомі сайти «Наші гроші» чи «Bigus.info», де чимала частка гучних скандалів виростає з надр залізниці, особливо, за участі відомих львівських братів Дубневичів. Вочевидь, на Львівській залізниці, таких порушень не менше. Однак, інформації про безпосередню причетність Романа Чернецького до афер з протиправним використанням бюджетних коштів та інших незаконних дій немає.

З чим у кишенях та сейфах прийде до нас новий губернатор?

Згідно з деклараціями, прибуток Р.Чернецького у 2018 році склав 3297165 (!) гривень (у 2017 році – 2267572 грн), з яких витратив лише 767000 грн. Для порівняння, у тому ж 2018 році офіційні доходи попереднього губернатора, Степана Барни, склали лише 193824 гривень. Що чи хто заставив піти пана Романа на у 17 разів меншу зарплату, невідомо.

Станом на 01 січня 2019 року грошові активи сім’ї пана Чернецького були лише в іноземній валюті і склали 105 тис. доларів США. У власності перебуває 4 будинки загальною площею 306,4 кв.м., а також 7 земельних ділянок сукупним розміром 7536 кв.м. Впродовж 2018 року Р.Чернецький позбувся двох земельних наділів сумарною площею 3800 кв.м. Кермує пан Роман власним авто марки Audi A6, 2014 року випуску, придбаним у 2018 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE