Politerno > Україна і світ > ДБР допитає главу відомства Трубу і Портнова

ДБР допитає главу відомства Трубу і Портнова

  • 12 Жовтня, 2019
  • 971 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва зобов’язав ДБР допитати керівника бюро Романа Трубу і колишнього заступника глави АП Віктора Януковича Андрія Портнова у справі про незаконний збір інформації.

Про це в п’ятницю, 11 жовтня, Порошенко повідомив адвокат Ігор Головань, передає Кореспондент з посиланням на блог Голованя на сайті Укрправди.

“Сьогодні Шевченківський суд задовольнив скаргу представника потерпілого і зобов’язав розглянути клопотання… Представник потерпілого серед іншого просив слідство: допитати Портнова Андрія Володимировича; допитати директора Державного бюро розслідувань Трубу Романа Михайловича”, – зазначив адвокат.

Він пояснив, що мова йде про розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому ГПУ за фактами вчинення слідчими ДБР незаконного збирання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу, а також отримання в цілях розголошення відомостей, що становлять комерційну та банківську таємницю.

За словами адвоката, представник потерпілого, зокрема, просив допитати начальника третього відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олега Корецького та слідчих у кримінальному провадженні, а також встановити засоби телефонного та електронного зв’язку, які використовують Портнов, Труба і слідчі й здійснити дії, спрямовані на відшукання випадків спілкування зазначених осіб між собою”.

Крім того, представник потерпілого просив суд звернутися до слідчого судді з клопотанням про проведення комп’ютерно-технічної експертизи певних публікацій на телеграм каналі PORTNOV, зазначив Головань.

Він також оприлюднив сканкопію відповідної постанови суду.

Нагадаєм, в кабінеті директор Державного бюро розслідувань Романа Труби знайдено приховану апаратуру для прослуховування. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE