Politerno > Україна і світ > ПриватБанк виграв суд у Коломойського

ПриватБанк виграв суд у Коломойського

  • 15 Жовтня, 2019
  • 946 Переглядів
  • 0

Сьогодні Апеляційний суд Лондона і Уельсу задовольнив скаргу ПриватБанку на рішення Високого суду Лондона про невідповідність юрисдикції позову держбанку до Коломойського і Боголюбова. Активи Коломойського на $ 2,6 млрд залишаються заарештованими. Це означає, що всесвітній арешт на активи колишніх власників Приватбанку продовжиться.

Слухання в Апеляційному суді Лондона проходило у відкритому режимі 5 днів. ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

20 грудня 2017 року суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Боголюбова і зазначених шести компаній на суму більше $ 2,6 млрд. Суд зобов’язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи. Також суд зобов’язав фігурантів цієї справи витрачатимуть не більше 20 тис. фунтів в неделю.

У березні 2018 року Коломойський і Боголюбов оскаржили рішення Високого суду Лондона, вимагаючи процес перенести до Швейцарії чи України. Юристи екс-власників Приватбанку посилалися на Конвенцію Лугано про юрисдикцію і приведення до виконання судових рішень у цивільних та комерційних справах (Прийнята в місті Лугано, Швейцарія в 1988 році). Ця конвенція передбачає, що такі справи потрібно розглядати за місцем проживання або в країні громадянства відповідачів. У той же час Високий суд Лондона дозволив юристам ПриватБанку подати апеляцію.

Читайте також: Сполучені Штати запропонували українській владі варіант мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE