Politerno > Україна і світ > США віддали РФ сирійське місто, куди зайшла армія Асада – Newsweek

США віддали РФ сирійське місто, куди зайшла армія Асада – Newsweek

  • 15 Жовтня, 2019
  • 1065 Переглядів
  • 0

Російські збройні сили візьмуть під контроль сирійське місто Манбидж, яке раніше контролювали воєнні США.

Напередодні американським військовим дали добу на те, щоб піти з населеного пункту. Зараз він є предметом боротьби між турками і сирійським урядом.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє Newsweek.

15 жовтня високопоставлений представник Пентагону повідомив виданню, що військові США, “які давно перебувають у цьому районі, допомагають російським збройним силам швидко освоїтися в раніше небезпечному районі”.

Згідно з інформацією, такий крок фактично означає “здачу” населеного пункту російською. “По суті, це передача… Проте все виконується швидко і не включає обходи та інше. Все зводиться до того, щоб вивезти якомога більше наших речей, знищуючи при цьому будь-яке чутливе устаткування, яке не може бути вивезене”, – сказав представник Пентагону.

В Міноборони РФ у вівторок заявили, що американські військові покинули свої бази в районах населених пунктів Дадат і Умм-Міал, розташованих поблизу Манбіджа, і попрямували в сторону кордону Сирії з Іраком, повідомляє агентство “Интерфакс“.

Пізніше міжнародна коаліція, очолювана США, підтвердила факт виведення своїх сил з міста.

Зраз місто контролюється сирійською урядовою армією. Про захід в Манбидж російських військових офіційно нічого не повідомлялося. Раніше в мережі з’явилося відео, в якому конвої США і Сирії перетинаються на одній дорозі з Манбиджа – американці відступають, а сирійці, навпаки, займають їх позиції.

Як повідомлялося раніше, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган стверджував, що домовився з США про передачу Манбиджа бойовикам вільної Сирійської армії. Він запевняв, що американці виведуть війська протягом 3 місяців і передадуть місто “справжнім господарям”, а Туреччина в свою чергу забезпечить їх безпеку.

На днях сирійські курди, у минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, щоб воно надіслало свої війська на північ Сирії з метою зупинити наступ Туреччини.

Туреччина проводить на півночі Сирії військову операцію “Джерело миру” проти курдських загонів YPG, яких вважає терористами.

Дії Анкари викликали жорстку критику Заходу, який побоюється, що нове загострення війни у Сирії може відновити активність “Ісламської держави” і зміцнити роль Росії в регіоні.

Читайте також: Сполучені Штати запропонували українській владі варіант мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE