Politerno > Україна і світ > Геращенко хоче відмовитися від послуг хору ім. Верьовки після пісні “про Гонтареву”, а Коломойському сподобалося

Геращенко хоче відмовитися від послуг хору ім. Верьовки після пісні “про Гонтареву”, а Коломойському сподобалося

  • 21 Жовтня, 2019
  • 3094 Переглядів
  • 0

Народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко виступає категорично проти того, щоб народний хор імені Верьовки закривав і відкривав, як це було досі, сесії Верховної Ради України.

З такою ініціативою вона виступила після того, як стало відомо, що співачки хору виконали пісню з рядками «горіла хата, палала» на концерті заснованої нинішнім президентом України Володимиром Зеленським студії «Квартал 95».

«Я тепер категорично проти того, щоб хор Верьовки закривав нинішню сесію ВР і відкривав наступну. Цей колектив цієї каденції і за цього керівництва втратили на це моральне право», – зазначила Геращенко на сторінці у Facebook.

Ірина Геращенко втім не зазначила, чи планує свою пропозицію оформити у законодавчу ініціативу.

Колега Геращенко Володимир Ар’єв також у соцмережі зазначив, що «повністю підтримує» ініціативу відмовитися від запрошення хору Верьовки на виконання гімну України під час відкриття і закриття сесій парламенту.

В останньому випуску «Вечірнього кварталу» за 19 жовтня на телеканалі «1+1» гумористи разом з хором Верьовки фактично висміяли підпал будинку колишньої голови Національного банки України Валерії Гонтаревої. Після інциденту міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський попросив вибачення у Гонтаревої. Остання назвала подію «соромом», вказавши, що у цивілізованому суспільстві неможливо уявити, щоб хтось «насміхався над людським горем».

Український олігарх Ігор Коломойський, про якого у «пісні» теж неопосередковано згадували, прокоментував номер фразою «браво» і зазначив, що найбільше йому сподобалася фраза «Валерія думає на Валерича».

Коломойський такі жарти не вважає насміханням над людським горем.

“Так не останнє ж майно згоріло. Що тільки в неї хата згоріла? А скільки на Донбасі хат згоріло?” – зазначив він.

На запитання УП про те, чи сподобається йому, якщо “Квартал” жартуватиме про спалені на Донбасі будинки, Коломойський відповів:

“Коли вони будуть жартувати – будемо розмовляти. А ми ж зараз говоримо в контексті (підпалу будинку Валерії Гонтарєвої – ред.). Маніпуляціями тільки не займайтесь”.

Він також запевняє, що не замовляв даний номер до її Дня народження.

“Я не знаю, коли День народження у Валерії Гонтарєвої, хоча це нескладно дізнатись за бажання. По-друге: я не брав і не беру участі в створенні контенту “Кварталу 95″, тим більше на честь Дня народження Гонтарєвої. Занадто багато їй честі”, – зазначив він.

За словами Коломойського, з вересня минулого року він не підтримує зв’язок з “Кварталом” і на політику їхніх жартів не впливає.

В ніч на 17 вересня в селищі Гореничі під Києвом спалили будинок Валерії Гонтаревої. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Екс-президент Петро Порошенко оголосив винагороду у три мільйони гривень за інформацію про замовника та виконавців “замаху” на екс-главу НБУ Валерію Гонтареву.

Читайте також: “Беня обіцяв поламати ноги Дубинському”. Стали відомі причини баскетбольного мега-скандалу за участю Коломойського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE