Politerno > Україна і світ > Порошенко обіцяє винагороду за інформацію щодо нападу на Гонтареву і її майно

Порошенко обіцяє винагороду за інформацію щодо нападу на Гонтареву і її майно

  • 30 Вересня, 2019
  • 1050 Переглядів
  • 0

Екс-президент Петро Порошенко оголосив винагороду у три мільйони гривень за інформацію про замовника та виконавців “замаху” на екс-главу НБУ Валерію Гонтареву.

Про це йдеться на сторінці Петра Порошенка у Facebook.

“Недруги Гонтарєвої нині у фаворі. Думають, ніби Бога за бороду схопили. І впевнені, що сховають кінці у воду. Щби не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це – тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців, про замахи на життя та майно Валерії Гонтарєвої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності. Коло осіб, на які падають підозри, не таке вже й широке. Пальцем тикнеш – і попадеш…”

За словами Порошенка, Гонтаревій влаштували помсту за “сильні реформаторські кроки на посаді голови НБУ”.

Як відомо, 28 вересня Порошенко разом з дружиною навідав Гонтареву в Лондоні.

Нагадаємо, у ніч на 17 вересня будинок Гонтаревих у Гореничах під Києвом спалили дотла. Поліція за записами камер відеоспостереження встановила,, що близько 03-ї ночі невідома особа перелазила через паркан домоволодіння.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що “той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, – не просто підпалювач, він – ворог, який шкодить своїй державі”.

Президент Володимир Зеленський виступив із вимагою до правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі у будинку колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Він зажадав від МВС і СБУ термінового втручання  в ситуацію.

У свою чергу олігарх Ігор Коломойський у коментарі “Українській правді” натякнув, що підпал будинку колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій.

Напередодні видання Bloomberg повідомило про візит місії Міжнародного валютного фонду до Києва. У матеріалі йшлося, що Україна потребує 5 млрд доларів кредиту, щоб подолати складний період після парламентських і президентських виборів. Також видання звернуло увагу на зустріч президента Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським – колишнім власником державного “Приватбанку”.

Видання Financial Times присвятило матеріал можливій мировій угоді держави з Коломойським в рамках позови у зв’язку з націоналізацією “Приватбанку”. Після виходу публікації прем’єр-міністр Олексій Гончарук заперечив переговори з олігархом на цю тему. Однак Коломойський стверджує, що переговори тривають, і він розраховує на 2 млрд доларів компенсації. При цьому олігарх не уточнив, з ким саме ведуться переговори.

17 вересня українські євробонди на західних біржах подешевшали на 1,8-2% при тому, що до цього вони демонстрували рекордне зростання. Падіння відбулось на тлі серії публікацій про Україну в західних виданнях, які могли вплинути на настрої трейдерів.

В аварії, підпалі машини її невістки і підпалі її заміського будинку під Києвом екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева підозрює олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте також: Пробачити мільярди олігархові. Що означає “компроміс по Приватбанку”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE