Politerno > Україна і світ > Гірше за кримінал: головний, кого підозрює Гонтарева – Коломойський

Гірше за кримінал: головний, кого підозрює Гонтарева – Коломойський

  • 18 Вересня, 2019
  • 903 Переглядів
  • Comments Off

В аварії, підпалі машини її невістки і підпалі її заміського будинку під Києвом екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева підозрює олігарха Ігоря Коломойського.

Про це Гонтарева заявила в інтерв’ю Lb.ua.

“У мене навіть немає сумнівів! Вся ця бригада, вони не просто травлять мене, але роблять це нахабно і ще кепкують. Той же Коломойський ходив на YES і розповідав, що я, мовляв, “обіцяв відправити за нею літак, а не машину”. Ці люди вже втратили людську гідність, вони гірше за кримінал – кримінал, як мінімум, дітей своїх ворогів не чіпає, а вони підпалюють моєї невістки автомобіль. Вони сміються в обличчя всій світовій спільноті. Історія з будинком – апофеоз. Останній банк я закрила в 2015-му році, а зараз у нас 2019 й. Так що, може, у мене і багато, крім Коломойського, ворогів, але мені вони не відомі”, – зазначила екс-глава НБУ.

За словами Гонтаревої, її будинок ніколи не був застрахований, хоча після історії з машиною варто було про це задуматися.

Вона також додала, що її виписали з лікарні в Англії, забирав її чоловік. Однак де зараз перебуває  вона, її чоловік і інші члени сім’ї, Гонтарева казати не стала, оскільки вважає, що їм загрожує смертельна небезпека.

Нагадаємо, у ніч на 17 вересня будинок Гонтаревих у Гореничах під Києвом спалили дотла. Поліція за записами камер відеоспостереження встановила,, що близько 03-ї ночі невідома особа перелазила через паркан домоволодіння.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що “той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, – не просто підпалювач, він – ворог, який шкодить своїй державі”.

Президент Володимир Зеленський виступив із вимагою до правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі у будинку колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Він зажадав від МВС і СБУ термінового втручання  в ситуацію.

У свою чергу олігарх Ігор Коломойський у коментарі “Українській правді” натякнув, що підпал будинку колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій.

Напередодні видання Bloomberg повідомило про візит місії Міжнародного валютного фонду до Києва. У матеріалі йшлося, що Україна потребує 5 млрд доларів кредиту, щоб подолати складний період після парламентських і президентських виборів. Також видання звернуло увагу на зустріч президента Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським – колишнім власником державного “Приватбанку”.

Видання Financial Times присвятило матеріал можливій мировій угоді держави з Коломойським в рамках позови у зв’язку з націоналізацією “Приватбанку”. Після виходу публікації прем’єр-міністр Олексій Гончарук заперечив переговори з олігархом на цю тему. Однак Коломойський стверджує, що переговори тривають, і він розраховує на 2 млрд доларів компенсації. При цьому олігарх не уточнив, з ким саме ведуться переговори.

17 вересня українські євробонди на західних біржах подешевшали на 1,8-2% при тому, що до цього вони демонстрували рекордне зростання. Падіння відбулось на тлі серії публікацій про Україну в західних виданнях, які могли вплинути на настрої трейдерів.

Читайте також: Пробачити мільярди олігархові. Що означає “компроміс по Приватбанку”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE