Politerno > Україна і світ > Кілька звинувачених у хабарництві “слуг” готові дати покази – ЗМІ

Кілька звинувачених у хабарництві “слуг” готові дати покази – ЗМІ

  • 23 Жовтня, 2019
  • 1033 Переглядів
  • 0

Два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

Про це проінформував співрозмовник “Української правди”.

“Двоє з одинадцяти звернулися і запевнили, що готові давати покази”, – повідомило джерело.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Йдеться про 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики. 

Підставою для порушення кримінального провадження стала інформація “Української правди” щодо електронних майданчиків-посередників між оцінщиками майна та електронною базою Фонду державного майна.

18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

  • “Проти” Олексій Ковальов (СН), Олександр Дубінський (СН), Олег Марусяк (СН), Анастасія Ляшенко (СН), Ігор Палиця (За майбутнє), Ніна Южаніна (ЄС)
  • Утримались”: Олексій Леонов (СН), Юлія Діденко (СН), Ольга Василевська-Смаглюк (СН), Анна Колісник (СН), Олег Воронько (СН). Андрій Холодов (СН)

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00 пройде голова цієї фракції Давид Арахамія.

Нагадаємо, “Слуга народу” найбільша фракція в історії українського парламенту – 254 нардепи. Для кращої комунікації партію розділили на 15 груп, однак у політичній силі вирують міжусобиці.  

На початку жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що у Раді опоненти шантажують “слуг народу” з приводу голосування за певні рішення. 

Суперечки у найбільшій українській фракції свідчать про розкол. Окремі депутати бойкотують деякі ініціативи Офісу президента, а деякі, ймовірно, – продають свої голоси і рішення. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE