Politerno > Україна і світ > САП відкрила справу щодо отримання хабара по 30 тис. доларів нардепами від “Слуги народу”

САП відкрила справу щодо отримання хабара по 30 тис. доларів нардепами від “Слуги народу”

  • 23 Жовтня, 2019
  • 1180 Переглядів
  • 0

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, з метою перевірки викладеної у ЗМІ інформації, внесено до ЄРДР відомості та розпочато  кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину народними депутатами України.

“Так, за інформацією, оприлюдненою у засобах масової інформації, 11 народних обранців, які є членами парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тис. доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради”, — вказано у повідомленні САП.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

У САП також додали, що: “Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування відповідно до ч. 7 ст. 214 КПК України доручено детективам НАБУ. Процесуальне керівництво здійснюватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура”. 

Нагадаємо, під час ухвалення бюджету на 2018 рік депутати створили так звані “майданчики Яценка” – це електронні майданчики-посередники між оцінщиками майна та електронною базою Фонду державного майна.

Посередники не здійснюють оціночної діяльності, вони просто пересилають дані й отримують за це з кожної операції оцінки від 500 до 1 800 гривень. 

У серпні 2018 року “Наші гроші з Денисом Бігусом” повідомляли, що лише за перший місяць роботи фірми, близькі до нардепа з “Відродження” Антона Яценка, “викачали” 23 млн на схемах посередництва.

Окремі депутати внесли до Верховної Ради законопроєкт №2047, який дозволив би цю “схему” ліквідувати, але до ухвалення так і не дійшло.

Водночас, до законопроєкту №2047, був поданий альтернативний законопроєкт №2047-1, який підготували 19 народних депутатів від “Слуги народу” (наразі шість депутатів відкликали свої підписи).

Головна ідея №2047-1 – це закріплення монополії електронних майданчиків, розширення їх функціонування. Крім цього, проект пропонує усунути з процесу оцінщиків.

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків.

Як ми раніше писали, колишній віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко у Facebook заявив, що ОП висунув підозру 11 нардепам зі “Слуги народу”. “Офіс Президента висунув підозру 11 народним депутатам України від партії „Слуга народу“! ️Іх звинувачують в отриманні 30 000 доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради. Офіс вимагає від депутатів-слуг пройти детектор брехні (поліграф)… Депутати від СН пропонують пройти детектор керівництву Офісу Президента!”, — написав Розенко.

Також нами повідомлялося, що керівництво правлячої партії хоче заслухати кількох “слуг народу” на чолі з Дубінським.

Внаслідок цього, серед “Слуг народу” у Верховній Раді почався скандал.

Читайте також: Претендент на посаду голови КМДА має незаконний маєток на Трухановім острові

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE