Politerno > Тернопільщина > “Адвокат диявола” вичислив бота. Чи додасть це Трушу довіри тернополян

“Адвокат диявола” вичислив бота. Чи додасть це Трушу довіри тернополян

  • 19 Квітня, 2024
  • 2869 Переглядів
  • 0

У Тернополі розгорівся скандал навколо допису у мережі Facebook жінки під ніком «Марія Смолей» щодо спроб керівництва Західноукраїнського національного університету (ЗУНУ) забронювати ексголову Тернопільської ОВА Володимира Труша від служби в лавах ЗСУ.

Після появи цієї інформації відомий своїми замовними статтями тернопільський «джинсовий» сайт ядовито-зеленого кольору «несподівано» взяв інтерв’ю у Володимира Труша, в якому той, звісно ж, спростував дані щодо бронювання. Ексголова облдержадміністрації на відмашку заявив, що чоловік з прізвищем Смолей у ЗУНУ не працює.

Втім, на наступний день після допису редактора Politerno про те, що у ЗУНУ-ТНЕУ Василь Васильович Смолей, як мінімум, колись працював – згаданий вище сайт змушений був підтвердити існування такого викладача. Але у минулому.

Мусимо визнати, що як і більшість тернополян, які ознайомилися із постом «Марії Смолей», редакція Politerno спочатку повірила в існування жінки. Більш того, ми перевірили інформацію щодо Василя та Марії Смолей та оприлюднили дані з відкритих джерел про цих людей. Це реальні люди і Василь Смолей справді мав відношення до викладацької роботи, в тому числі, у ЗУНУ.

_______________

______________

І ось сьогодні все той же «джинсовий» сайт, який не цурається переходів на особистості, обзиваючи людей, апелюючи до чуток про них, навів докази, що «Марія Смолей», яка розповіла Тернополю про фальшування документів у ЗУНУ та намагання керівництва цього «вишу» відмазати Володимира Труша від армії – бот, або фальшивий акаунт.

Браво. «Адвокат диявола» відпрацював свої 30 срібних.

Чому ми пишемо саме у такій манері?

А тому, що знаємо на усі 100%, що зазначений сайт за гроші виправдовуватиме будь-кого. Саме цей сайт назвав наше журналістське розслідування щодо нерухомості доньки Сергія Надала у Маямі – російським вкидом. Нагадаємо, за матеріалами цього розслідування НАБУ, за процесуального керівництва САП, відкрило кримінальне провадження, яке сьогодні перебуває в активній фазі. Саме цей брехливий сайт приймав участь у кампанії політтехнолога Сергія Надала – Юрія Фартушняка – з дискредитації Politerno під час парламентських виборів 2019 року, так як ми критикували кандидатів мера і поширювали статті за допомогою Фейсбук-реклами, що дуже нервувало гоп-компанію.

Отже, досліджуючи особу Василя Смолея, ми поспілкувалися з кількома викладачами ЗУНУ та людьми, дотичними до процесів у цьому університеті. Кожен з ким ми говорили підтвердив правдивість наведеної «Марією Смолей» інформації щодо намагань ЗУНУ забронювати Володимира Труша. У коментарях наші співрозмовники не підбирали епітетів у бік, як ексголови ОВА, так і керівництва ЗУНУ.

За наявною інформацією, саме за протекції Сергія Надала перед власником ЗУНУ Ігорем Крисоватим і було прийнято рішення прийняти Труша на посаду в університет. «Власник» – не перебільшення. Ігор Крисоватий справді є бенефіціаром цього ВУЗу і про це добре відомо усім викладачам та студентам закладу. Не дивлячись на розголос, цей один з найзаможніших ректорів України до цих пір збирає близько десяти мільйонів гривень щороку з полів навчально-дослідного виробничого господарства «Наука». Про вступну кампанію змовчимо, щоб не травмувати психіку тернополян.

І саме вищезгаданий сайт ядовито-зеленого кольору, який багато років обслуговує мера Тернополя Сергія Надала і за його наказом готовий назвати біле чорним – перший повідомив, що колишній голова Тернопільської ОВА став викладачем кафедри фінансів ЗУНУ. Щоправда у назві, за наказом самого Труша, сайт написав слово «доцент», котре уже за якийсь час змушений був замінити, адже через схожі на описаний у цій статті зливи стало відомо, що ніяким доцентом Труш звісно ж не був. Доцентом він мав стати лише на папері і то для того, щоб згодом вийти на 0,75% ставки і отримати бронь від призову.

Але не судилося. За даними наших співрозмовників, описана «Марією Смолей» підробка документів, яку «спалила» комісія, справді мала місце. Як мав місце і тиск на викладачів щодо збільшення ставки Трушу.

Хто ж стоїть за «Марією Смолей» – ми напевно не дізнаємося. А от чому ці люди, або людина, вирішили сховатися під лівим акаунтом – не важко здогадатися.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE