Politerno > Україна і світ > Претендент на посаду голови КМДА має незаконний маєток на Трухановім острові

Претендент на посаду голови КМДА має незаконний маєток на Трухановім острові

  • 23 Жовтня, 2019
  • 852 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Слуги народу”, екс-гендиректор телеканалу “1+1” Олександр Ткаченко користується незадекларованим маєтком у природоохоронній зоні на Трухановому острові у Києві.

Про це повідомили розслідувачі Bihus.info.

Ткаченко повинен був задекларувати нібито орендований будинок на острові ще будучи кандидатом у народні депутати, але цього так і не зробив.

Основний будинок, два будинки меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку розташовані посеред ділянки землі у 4 гектари.

Цю ділянку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ “Учбово-спортивний комерційний клуб “Україно”.

Будувати на цій землі житло заборонено: це земля лісогосподарського призначення, яка належить до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони.

Наразі маєток оточено парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює охочим підійти до води, що це – приватна територія.

Фото з цього незаконного маєтку на Трухановому острові Олександр Ткаченко оприлюднив ще у травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його більше року.

В коментарі “Українській правді” щодо розслідування Ткаченко заявив, що у травні орендував на пів року один із будинків на Трухановому острові – але не той, що на фото у журналістів.

Депутат і претендент на посаду голови КМДА запевнив, що договір оренди буде відображено у декларації за 2019 рік.

“По перше, я не володію будинком. По друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По третє, орендував його цього літа. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік”,  – заявив Ткаченко.

Олександр Ткаченко претендує на посаду очільника Київської міської державної адміністрації. На ній він хоче замінити чинного голову КМДА і міського голову столиці Віталія Кличка.

Читайте також: Серед “Слуг народу” у Верховній Раді почався скандал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE