Politerno > Україна і світ > “Країни Європи та США приймали українців”: у Держдепі вважають “складним питанням” повернення українських чоловіків

“Країни Європи та США приймали українців”: у Держдепі вважають “складним питанням” повернення українських чоловіків

  • 26 Квітня, 2024
  • 369 Переглядів
  • 0

Представник Державного департаменту США в Брюсселі Деніел Сайзек назвав рішення української влади призупинити надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку – “складним питанням”, уряд США наразі не має позиції чи рішення в цьому питанні.

Про це Сайзек заявив у коментарі “Радіо Свобода”.

“Немає жодного рішення чи позиції досі від уряду США – допомоги чи не допомагати Україні в цій галузі”, – зазначив представник Держдепу.

Коментуючи, чи допомагатиме уряд США Україні з поверненням чоловіків додому, Сайзек заявив, що це “складне питання”, але “уряд України має право визначати свою політику”.

Представник Держдепу нагадав, що країни Європи та певною мірою Штати приймали українців, які тікали від повномасштабного вторгнення Росії, й це “була ще одна важлива частина” їхньої підтримки.

“Водночас правильно, що уряду України потрібно інтенсивно та серйозно вивчати ситуацію. І ситуацію щодо людей для ЗСУ – це природно, і уряд США поважає право уряду України визначати свою політику”, – підсумував Сайзек.

Нагадаємо, міністр агрополітики Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE