Politerno > Україна і світ > Рішення США про допомогу Україні та конфіскацію активів викликало у спікерів Кремля істерику

Рішення США про допомогу Україні та конфіскацію активів викликало у спікерів Кремля істерику

  • 20 Квітня, 2024
  • 1159 Переглядів
  • 0

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що схвалена Палатою представників допомога США Україні “зробить більше загиблих українців” і збагатить Сполучені Штати, а також пригрозив, що США доведеться відповісти за конфіскацію заморожених активів РФ.

Про це Пєсков заявив у коментарі ТАСС.

“Рішення про надання допомоги Україні очікуване і було прогнозованим. Це ще більше збагатить Сполучені Штати Америки і ще більше розорить Україну, зробить більше загиблих українців з вини київського режиму”, – заявив Пєсков.

Також він пригрозив, що, якщо США конфіскують заморожені російські активи, їм “доведеться за це відповісти”.

“І тут навряд чи будуть якісь тимчасові обмеження. І робити ми це будемо так, як це буде найкращим чином відповідати нашим інтересам”, – додав він.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що схвалена Палатою представників США допомога Україні, Ізраїлю і Тайваню “посилить світові кризові явища”.

Підтримку України вона назвала “прямим спонсоруванням терористичної діяльності”, Тайваню “втручанням у внутрішні справи Китаю”, Ізраїлю “прямим шляхом до ескалації безпрецедентного загострення” на Близькому Сході.

Водночас заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв у Telegram назвав схвалення Палатою представників допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню “голосуванням радісних штатівських виродків” за “продовження громадянської війни розділеного народу нашої раніше єдиної країни” і збільшення жертв війни, яку Росія веде проти України. Він також побажав США якнайшвидше зануритися в нову громадянську війну, яка призведе до розпаду Сполучених Штатів.

Нагадаємо, вранці 20 квітня стало відомо, що поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині – один з них загинув від отриманих травм. Згодом на території цієї області знайшли авто, яким пересувалися вбивці поліцейського, та боєприпаси, які відносяться до військового майна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE