Politerno > Тернопільщина > Депутат Тернопільської обласної ради від Радикальної партії Ляшка складає свій мандат

Депутат Тернопільської обласної ради від Радикальної партії Ляшка складає свій мандат

  • 30 Жовтня, 2019
  • 1697 Переглядів
  • 0

Про те, що Сергій Тарашевський написав заяву про складання депутатського мандату, повідомили на сайті Тернопільської обласної ради.

Заяву депутата розглядали під час засідання постійної комісії облради з питань регламенту,  депутатської   діяльності, запобігання та протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними  органами  держави. Комісія засідала 29 жовтня.

Згідно повідомлення, комісія вирішила рекомендувати Тернопільській обласній раді розглянути питання про дострокове припинення повноважень депутата Тернопільської обласної ради шостого скликання Тарашевського Сергія Олександровича на підставі особистої заяви від 17 жовтня 2019 року про складення ним депутатських повноважень.

Свою депутатську діяльність в області Сергій Тарашевський розпочав ще з 2006 року. Тоді він здобув мандат за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко. На позачергових виборах до обласної ради в 2009 році обраний депутатом Тернопільської обласної ради за виборчим списком партії «Єдиний Центр», лідером якої був Віктор Балога.

З 26 березня 2009 р. обіймав посаду першого заступника голови Тернопільської обласної ради. На той період 5-ї каденції спершу головою облради був Олексій Кайда. А з 2012 до місцевих виборів 2015-го – Василь Хомінець. Обоє «свободівці».

Під час Революції Гідності прізвище депутата Тарашевського серед інших фігурувало на так званому «стовпі ганьби» в Тернополі. Імена та прізвища депутатів розклеювали на інформаційних дошках через те, що вони не прийшли 6 грудня 2013-го року на сесію облради, де голосувалася недовіра тодішньому голові Тернопільської ОДА Валентину Хоптяну.   

У жовтні 2015-го Сергій Тарашевський балотувався до облради першим у виборчому списку від Радикальної партії Олега Ляшка. Радикали в облраді здобули п’ять депутатських мандатів.

Крім того, Сергій Тарашевський відомий в Тернополі, як підприємець. У 1996 р. став одним із засновників СМП «Ровекс» та був обраний на посаду директора.

У декларації за 2018 рік вказав, що володіє 34% в ТОВ «Родина Тарашевських». Його доля в статутному фонді цього підприємства складає 6,29 млн. грн.  

Вразі цілковитого погодження заяви Сергія Тарашевського на сесії обласної ради, відповідно має зайти новий депутат від «радикалів». Наступним по партійному виборчому списку є Ігор Яцишин. Він директор комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Профілактична дезінфекція».

До речі, Ігор Яцишин, як і Сергій Тарашевський, теж колишній «єдиноцентрист».

Назарій Наджога

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE