Politerno > Україна і світ > Нацполіція відкрила справу за фактом висловлювань Портнова на адресу “Схем”

Нацполіція відкрила справу за фактом висловлювань Портнова на адресу “Схем”

  • 7 Листопада, 2019
  • 957 Переглядів
  • 0

Розпочато кримінальне провадження за фактом звернень журналістів програми “Схеми” про погрози з боку екс-заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національної поліції в четвер.

“Слідчі розпочали розслідування за фактом висловлювань Андрія Портнова на адресу журналістів радіо “Свобода”. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч.2 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і за ч.1 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Портнов оприлюднив у своєму блозі у Facebook і Telegram-каналі персональні дані водія знімальної групи програми журналістських розслідувань “Схеми” (спільний проект радіо “Свобода” й телеканалу “UA: Перший”) за те, що редакція готує розслідування його впливу і зв’язків із новою українською владою. Серед опублікованого – захищена законом інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номери його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання. Пізніше він погрожував співробітникам редакції “Схем” публікацією їхньої особистої та персональної інформації.

Соцмережа Facebook у відповідь видалила обліковий запис екс-чиновника.

Керівництво радіо “Свобода” засудило розголошення персональних даних співробітників програми “Схеми” й закликало правоохоронців гарантувати безпеку журналістам. Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” закликало українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Портнова й гарантувати безпеку журналістам і співробітникам команди розслідувачів.

У свою чергу Портнов заявляє, що з 30 жовтня працює журналістом на телеканалі “112. Україна”. “Виявлення протиправних дій щодо стеження за людьми тепер є моїм редакційним завданням. Хто в цьому заважатиме, буде притягнутий до кримінальної відповідальності за перешкоджання журналістській діяльності”, – написав він у своєму Telegram-каналі, пізніше продовживши публікувати там номери автомобілів з особистими даними їхніх власників, які, за його твердженням, мають стосунок до радіо “Свобода” та стежать за політиками й бізнесменами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE