Politerno > Україна і світ > Дезінформація, підривна діяльність, маніпуляції, вбивства, використання найманців – це Росія

Дезінформація, підривна діяльність, маніпуляції, вбивства, використання найманців – це Росія

  • 11 Листопада, 2019
  • 985 Переглядів
  • 0

Начальник генерального штабу Великої Британії звинуватив Росію в “безрозсудній” поведінці, що є порушенням міжнародних норм і здатною викликати війну.

Генерал Нік Картер заявив, що Москва діє в “сірій зоні”, застосовуючи інформацію як зброю і використовуючи в конфліктах своїх ставлеників, приховуючи свої зв’язки з ними, пише Голос Америки.

Як дві нові загрози він вказав на таємні операції в Сирії та Африці, які проводить “Група Вагнера” ​​- приватна військова компанія, фінансування якої Кремль заперечує, а також кампанії з дезінформації.

Читайте також: Cуд ООН підтримав скаргу України у справі проти РФ щодо тероризму на Донбасі

“Сьогодні Росія набагато наполегливіша, ніж десять років тому. Вона знайшла певну самовпевненість, заявляючи про себе як про глобальну державу”, – заявив Картер телекомпанії Бі-бі-сі.

“Частиною цього є дії в кіберпросторі, дії в космосі, а також дезінформація, підривна діяльність, маніпуляції, вбивства і, звичайно ж, використання найманців, про яких ніяк не оголошується, і зв’язок з якими ховається”, – сказав він.

“Безрозсудна поведінка і відсутність поваги до міжнародного права щодо цих нових типів “зброї” створює загрозу ескалації, яка може з легкістю привести до необережного прорахунку”, – заявив Картер газеті Sunday Telegraph.

Президент Росії Володимир Путін категорично відкидає втручання Кремля в операції на землі і в кіберпросторі, які західні розвідслужби і аналітики приписують Москві.

Однак, за словами Картера, “заперечення причетності” є тактикою, яку вдосконалюють головні противники Великої Британії.

Читайте також: Цаплієнко – лінія фронту пересувається в бік Києва

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE