Politerno > Україна і світ > “Не варто чекати на диво”: Рябошапка про розслідування щодо Коломойського і Ахметова

“Не варто чекати на диво”: Рябошапка про розслідування щодо Коломойського і Ахметова

  • 17 Листопада, 2019
  • 1130 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура готова розслідувати справи проти будь-кого, хто порушив закон, у тому числі проти олігархів Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова.

Про в інтерв’ю Kyivpost повідомив генпрокурор Руслан Рябошапка.

“У цій країні немає жодної недоторканної особи. Ми маємо дуже сильну підтримку з боку президента і парламенту. Я маю право притягнути до відповідальності будь-кого, хто порушив закон, навіть Коломойського, навіть Ахметова і будь-якого іншого олігарха. Будь-хто може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, якщо він скоїв злочин, і є докази”, – сказав генпрокурор.

За його словами, політична воля для розкриття найбільш резонансних злочинів є, але “не варто чекати на диво”, Генпрокуратура не винесе підозри олігархам просто зараз.

“У нас є вся необхідна нам політична воля, але для того, щоб розслідувати справи дуже впливових людей, необхідний ще один компонент – професійні потужності прокуратури. Іноді у держави не вистачає потужностей, щоб переслідувати надвпливових людей. Вони контролюють медіа та цілі галузі економіки. Вони можуть достатньо ефективно протистояти державі”, – пояснив Рябошапка.

І додав, що розвиток потужностей ГПУ триває, попри вкрай низький рівень довіри до прокуратури.

“Це процес еволюції. Я не можу діяти революційно, борючись проти наймогутнішої людини в країні”, – сказав Рябошапка відповідаючи на питання журналіста про те, чи може громадськість очікувати на притягнення до відповідальності олігархів, причетних до банківського шахрайства в особливо великих розмірах.

Читайте також: Адвокати вимагають від Зеленського позачергового засідання ВР щодо слідства справ Майдану

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE