Politerno > Україна і світ > Адвокати вимагають від Зеленського позачергового засідання ВР щодо слідства справ Майдану

Адвокати вимагають від Зеленського позачергового засідання ВР щодо слідства справ Майдану

  • 17 Листопада, 2019
  • 1120 Переглядів
  • 0

Адвокатська дорадча група звернулась до президента України Володимира Зеленського із вимогою скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

Про це йдеться у заяві Адвокатської дорадчої групи.

“Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ”, – заявляють адвокати. 

За словами адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської, наразі президенту необхідно скликати позачергову сесію ВР для продовження розгляду законопроекту і голосування норми про забезпечення слідства у справах Майдану.

“Справи не можна передавати до ДБР до того, як поправку №318 буде проголосовано, у ДБР буде створено управління у справах Майдану, слідчих із ГПУ переведуть до ДБР, бо це означатиме передати справи Майдана просто в руки Портнова (Андрія Портнова – ред.)”, – заявила Закревська. 

Раніше ми повідомляли, що звільнений з Генпрокуратури керівник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк у серпні мав “обнадійливу зустріч” із президентом Володимиром Зеленським і теперішнім генпрокурором Русланом Рябошапкою, якому президент сказав “надати всю цю проблематику (щодо справ Майдану – ред.) і кроки для її вирішення”.

“Я її надав і генпрокурору, і заступнику Чумаку. Нічого з цієї проблематики за 1,5 місяці вирішено не було. Кроків на зустріч не зроблено, крім обіцянок, що департамент для розслідування майданівських справ має бути створений. Ми з цим абсолютно згодні. І почалося: “завтра, післязавтра, через тиждень, через два”…  Мої наполягання ні до чого не призводили, хоча за цей час було створено три департаменти у генпрокуратурі”,  – зазначив Горбатюк.

У той же час, в інтерв’ю на “Радіо НВ” Сергій Горбатюк заявив, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича не існувало.

Згодом Горбатюк заявив, що глава Офісу президента України Андрій Богдан хотів зупинити розслідування злочинів під час Революції Гідності і економічні злочини Віктора Януковича та його оточення.

23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.

Також ми повідомляли, що Шевченківський суд Києва максимально пом’якшив запобіжний захід обвинуваченому в організації та здійсненні силового штурму протестувальників під час Революції Гідності ексголові Служби безпеки України в Києві та області Олександру Щеголєву.

Читайте також: У в’язницю – за фейк і низький індекс. Який закон влада готує для журналістів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE