Politerno > Україна і світ > Суд скасував домашній арешт обвинуваченому в штурмі Майдану

Суд скасував домашній арешт обвинуваченому в штурмі Майдану

  • 25 Жовтня, 2019
  • 897 Переглядів
  • 0

Шевченківський суд Києва максимально пом’якшив запобіжний захід обвинуваченому в організації та здійсненні силового штурму протестувальників під час Революції Гідності ексголові Служби безпеки України в Києві та області Олександру Щеголєву.

Про це повідомляє Insider.

Прокурори, які клопотали про продовження цілодобового домашнього арешту для Щеголєва, наголошували на наявності ризиків, що підозрюваний може переховуватися від суду або тиснути на свідків.

Натомість адвокати Щеголєва заявили, що він хворіє і потребує оперативного втручання. Вони попросили суд перейти у закритий режим, аби дослідити довідки про діагноз Щеголєва, посилаючись на медичну таємницю.

Засідання закрили, а відразу після закритої частини судді оголосили про зміну запобіжного заходу Щеголєву – особисте зобов’язання.

Він не має права виїжджати за кордон, спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також зобов’язаний з’являтися до суду за викликом.

Нагадаємо, Олександра Щеголєва обвинувачують в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази у Будинку профспілок.

Він був одним із свідків у справі про держзраду експрезидента-втікача Віктора Януковича, але відмовився від дачі свідчень у суді.

Щеголєв був узятий під варту 20 серпня 2015 року.

У червні 2019 року суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт.

Читайте також: Оборонний завод заплатив юрфірмам, у тому числі Богдана, уп’ятеро більше від суми, яку вони мали стягнути

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE